Ο απίστευτος τρόπος που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξοδεύει τα 74 δισ. δολάριά του - iefimerida.gr

Ο απίστευτος τρόπος που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξοδεύει τα 74 δισ. δολάριά του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μόλις 33 ετών και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει ήδη βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό 74 δισεκατομμύρια δολάρια και συνεχίζει.

Ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο σύμφωνα με το Bloomberg, παρ΄όλο που μπορεί να έχει ό, τι θέλει με ένα τηλεφώνημα ( ή με ένα μήνυμα από το Facebook πιο σωστά), ο ίδιος είναι κάπως περίεργος με τις αγορές του, καθώς αλλού ξοδεύει λεφτά σαν μεγιστάνας κι αλλού παραμένει τόσο απλός σε σημείο που μας κάνει να απορούμε.

Είναι γνωστό, άλλωστε, πως ο Μαρκ Ζούκερμπερκ έχει δώσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες, ενώ μαζί με την σύζυγό του έχουν ιδρύσει την εταιρία «Πρωτοβουλία Τσαν Ζούκερμπεργκ προωθώντας την ισότητα σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η επιστημονική έρευνα και η ενέργεια»

Και παρ΄όλο που το 2012 είδε τον λογαριασμό του να αυξάνεται κατά 9 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της εισόδου του Facebook στο χρηματιστήριο, ο ίδιος δεν άλλαξε κατά πολύ τον τρόπο ζωής του, κάνοντας μόνο συγκεκριμένες επενδύσεις.

Ο απίστευτος τρόπος που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξοδεύει τα 74 δισ. δολάριά του | iefimerida.gr 0


Αρχικά η εμφάνισή του αποδεικνύει πόσο κουλ άτομο είναι. Ο ίδιος φοράει συνεχώς απλά μονόχρωμα μπλουζάκια και φούτερ τα οποία είναι πιο ακριβά απ΄όσο φαίνονται, καθώς αυτά κοστίζουν μερικές χιλιάδες δολάρια.

Και μπορεί να διαθέτει αρκετά χρήματα για τα ρούχα του, αλλά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προτιμά να οδηγεί σχετικά φθηνά αυτοκίνητα. Ο ίδιος συνήθως κυκλοφορεί με μεσοαστικής τάξης αυτοκίνητα, καθώς εθεάθη με ένα Honda και ένα Volkswagen, τα οποία πάνω κάτω δεν κοστίζουν περισσότερο από 30.000 δολάρια.

Ο απίστευτος τρόπος που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξοδεύει τα 74 δισ. δολάριά του | iefimerida.gr 1

Ένα πράγμα όμως είναι αυτό για το οποίο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ χαλάει δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο... η ακίνητη περιουσία του.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής του Facebook αγόρασε τον Μάιο του 2011 ένα σπίτι 5.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο και εξόπλισε με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ξοδεύοντας 7 εκατ. δολάρια.

Τον επόμενο χρόνο ο ίδιος αγόρασε ένα ακόμη κτίριο κοντά στο σπίτι του, ενώ ξόδεψε περισσότερα από 30 εκατ. δολάρια για να ισοπεδώσει και να ανοικοδομήσει 4 ακόμη σπίτια.

Ο απίστευτος τρόπος που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξοδεύει τα 74 δισ. δολάριά του | iefimerida.gr 2

Ο Ζούκερμπεργκ είναι ακόμη ιδιοκτήτης ενός αρχοντικού στο Σαν Φρανσίσκο και το 2013 αγόρασε ακόμη ένα σπίτι 5.500 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο έκανε ανακαίνιση ύψους ενός εκατ. δολαρίου, συμπεριλαμβανομένου της προσθήκης θερμοκηπίου και της ανακαίνισης της κουζίνας.

Οι αγορές συνεχίζονται για τον εκατομμυριούχο καθώς το 2014 αγόρασε αντί 100 εκατομμυρίων δολαρίων δύο ακίνητα στο νησί Καουάι, συμπεριλαμβανομένου μίας βίλας σε μία παραλία με λευκή άμμο και μία φυτεία με ζαχαροκάλαμα.

Όσον αφορά τα ταξίδια του, ο ίδιος σπανίως πάει σε εξωτικούς προορισμούς για ξεκούραση λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, αλλά όταν το κάνει δεν σκέφτεται τα χρήματα. Λέγεται μάλιστα, πως για την μεταφορά και την ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ, η εταιρία πλήρωσε μόνο το 2015 ποσό που φτάνει τα 5 εκατ. δολάρια.

Ο απίστευτος τρόπος που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξοδεύει τα 74 δισ. δολάριά του | iefimerida.gr 3

Μάλιστα, φέτος ο μέτοχος του Facebook χάλασε ένα υπέρογκο ποσό, καθώς επισκέφτηκε όλες τις πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών μία προς μία.

Πάντως, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος, δεν ξοδεύει τα χρήματα με την έννοια της σπατάλης, αλλά τα διώχνει από αυτόν, ενώ έχει δηλώσει ακόμη πως σκοπεύει να δώσει σε φιλανθρωπίες το 99% των μετοχών του κατά την διάρκεια της ζωής του (συνολικού ύψους 6 έως 12 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρκ Ζούκερμπεργκ περιουσία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ