Ιαπωνία: Συνελήφθη τεμπέλης... νίντζα - iefimerida.gr

Ιαπωνία: Συνελήφθη τεμπέλης... νίντζα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αστυνομία της Ιαπωνίας μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε να συλλάβει έναν νίντζα που ντυνόταν μες τα μαύρα και σκαρφάλωνε σε τοίχους, καταφέρνοντας να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό διαρήξεων τα τελευταία 8 χρόνια. Οι Αστυνομικοί έμειναν σοκαρισμένοι όταν ανακάλυψαν ότι ο δράστης ήταν... 74 ετών.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Oσάκα στην Δυτική Ιαπωνία είχε θορυβηθεί από αρκετές καταγγελίες για ληστείες το τελευταίο διάστημα. Το μόνο στοιχείο που είχαν οι αστυνόμοι στα χέρια τους ήταν το υλικό από μια κάμερα ασφαλείας, όπου απεικονίζεταιο ένας ευκίνητος νίντζα με full face φορεμένο μέχρι τη μύτη και μια κουκούλα ώστε να καλύπτονται πλήρως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

«Ηταν ντυμένος με μαύρα ρούχα, σαν κανονικός νίντζα» ανέφερε ένας αστυνόμος.

Ομως ο δράστης έκανε ένα λάθος τον περασμένο Μάιο που του στοίχισε. Του έπεσε το full face που φορούσε και έτσι «προδώθηκε» το πρόσωπό του σε μια κάμερα ασφαλεία και έτσι η αστυνομία αναγνώρισε τον άντρα.

Ιαπωνία: Συνελήφθη τεμπέλης... νίντζα  | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για τον 74χρονο Mitsuaki Tanigawa, ο οποίος είχε ιστορικό κλοπών και στο παρελθόν.

Οι αρχές στη συνέχεια άρχισαν να παρακολουθούν τον ηλικιωμένο απατεώνα και προσπαθώντας να τον παγιδεύσουν για να τον συλλάβουν.

«Οι ερευνητές μας τον παρακολουθούσαν να απομακρύνεται από το σπίτι του όπως κάνει κάθε άλλος γέρος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στη συνέχεια πήγε σε ένα εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα όπου άλλαξε και περίμενε μέχρι να σκοτεινιάσε», δήλωσε ένας Ιάπωνας αξιωματούχος.

«Όταν βγήκε στο σκοτάδι, όλοι ήταν μαύρα... Δεν περνούσε από συνηθισμένους και πολυσύχναστους δρόμους. Σκαρφάλωνε πάνω σε τοίχους και έτρεχε στους στενούς χώρους πάνω στις οροφές των σπιτιών» πρόσθεσε.

Καθώς οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ευκίνητο κλέφτη για να τον πιάσουν στην πράξη, τον περίμεναν τελικά να επιστρέψει στο κρησφύγεό του στις 4 το πρωί μετά τη ληστεία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ιαπωνία: Συνελήφθη τεμπέλης... νίντζα  | iefimerida.gr 1



Οταν συνελήφθη, ο Tanigawa δήλωσε ότι «πάντα μισούσα την εργασία και σκέφτηκα πως οι κλοπές είναι πιο γρήγορες», σύμφωνα με τον αστυνομικό αξιωματούχο.

Ο 74χρονος έχει κατηγορηθεί για πάνω από 254 εισβολές και κλοπές συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων γιεν (ή αλλιώς 260.000 δολ.) τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Αργότερα είπε στην αστυνομία ότι γενικά χρειαζόταν μόνο 10 λεπτά για να «γλιστρήσει» σε ένα σπίτι, κλέβοντας κυρίως μετρητά από τους ανθρώπους την ώρα που κοιμούνται.

«Είναι επαγγελματίας και μας είπε ότι ''έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά μου''», είπε ο αστυνομικός.

«Αν ήμουν νεότερος, δεν θα με είχαν πιάσει. Θα σταματήσω τώρα αναγκαστικά καθώς έγινα 74 χρονών και είμαι αρκετά μεγάλος», είπε ο κλέφτης.

Βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ