Βαρουφάκης σε Σόιμπλε (μετά τη συνέντευξη): Αγαπητέ Βόλφγκανγκ σε προ(σ)καλώ - iefimerida.gr

Βαρουφάκης σε Σόιμπλε (μετά τη συνέντευξη): Αγαπητέ Βόλφγκανγκ σε προ(σ)καλώ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά στον Σοίμπλε /Φωτογραφία Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον προσφιλή του τρόπο, με ανάρτησή του δηλαδή στο μπλογκ του απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και όσα είπε στη συνέντευξή του που προβλήθηκε χθες το βράδυ από τον ΣΚΑΪ.

Ο Σόιμπλε είπε αναφερόμενος στον Βαρουφάκη, υπουργό Οικονομικών το πρώτο κρίσιμο εξάμηνο του 2015, ότι «αυτά που λέει απέχουν τόσο από την πραγματικότητα ώστε δεν μπορώ να ασχοληθώ πραγματικά μαζί τους».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης λίγη ώρα μετά την προβολή της συνέντευξης έγραψε στο προσωπικό του μπλογκ:

«Αγαπητέ Βόλφγαγκ,

Άκουσα προσεκτικά και διάβασα ακόμα προσεκτικότερα τις πρόσφατες απαντήσεις σου σε δημοσιογραφικά ερωτήματα που προέκυψαν από το πρόσφατο βιβλίο μου «Ανίκητοι Ηττημένοι» αναφορικά με τις μεταξύ μας συνομιλίες το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έχω να σου προτείνω το εξής. Αντί για γενικολογίες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε προ(σ)καλώ να καταδείξεις σε ποιό κεφάλαιο του βιβλίου, σε ποιά σελίδα, σε ποιά παράγραφο ανέφερα έστω και μια ανακρίβεια όσον αφορά κάτι που μου είπες (π.χ. ότι η 3η δανειακή συμφωνία και το 3ο Μνημόνιο που με πίεζες να υπογράψω, και το οποίο υπεγράφη μετρά την παραίτησή μου, “θα ήταν κάκιστο για την Ελλάδα” – ή, ακόμα εντονότερα, την άποψή σου ότι, σε περίπτωση που υπέγραφα, “θα ήμουν υπόλογος στον λαό μου”).

Φιλικά

Γιάνης Βαρουφάκης»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ