Η Nέα Ζηλανδία θα κάνει δημοψήφισμα για τη χρήση κάνναβης - iefimerida.gr

Η Nέα Ζηλανδία θα κάνει δημοψήφισμα για τη χρήση κάνναβης

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δημοψήφισμα για τη χρήση κάνναβης προσανατολίζεται η Νέα Ζηλανδία που ίσως έτσι γίνει η πρώτη χώρα στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού που θα προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Σημειώνεται, πως μέχρι σήμερα η χρήση κάνναβης έχει νομιμοποιηθεί σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε μερικές χώρες της Ευρώπης, όπως η Ολλανδία, ωστόσο στις χώρες της Ασίας υπάρχουν ισχυρά δεσμευτικές απαγορεύσεις.

Παράλληλα η Αυστραλία μόλις πριν από λίγο καιρό προέβη στη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς και μόνο σκοπούς.

Τώρα, η Νέα Ζηλανδία δια στόματος της νέας πρωθυπουργού η οποία διαμήνυσε πως ετοιμάζεται να προβεί στη νομιμοποίησή της, καθώς συμφωνεί με την πρόταση των Πρασίνων για δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η νέα πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις προκειμένου να επιτευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 23ης Σεπτεμβρίου, επομένως ίσως έτσι να θέλει να προσεγγίσει πιθανότατα συμμέχους-κυβερνητικούς εταίρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξαγγελία κάνναβη Νέα Ζηλανδία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ