Bέτο Ρωσίας στην έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία -Δυσαρέσκεια από ΗΠΑ - iefimerida.gr

Bέτο Ρωσίας στην έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία -Δυσαρέσκεια από ΗΠΑ

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για το βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Η ψηφοφορία που διεξήχθη αποφάσιζε για τον αν θα παρατείνει ή όχι τις έρευνες για τις επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί στη Συρία με χημικά όπλα.

Ωστόσο, η Ρωσία, σύμμαχος του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ– άσκησε βέτο καθώς επιθυμεί να εξετάσει πριν από τη δημοσιοποίησή της την Πέμπτη μια έκθεση για την επίθεση με αέριο σαρίν τον Απρίλιο στο χωριό Χαν Σεϊχούν, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 80 και πλέον ανθρώπους, προτού πάρει την απόφασή της.

Μετά την απόφαση αυτή, οι ΗΠΑ δια στόματος της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Heather Nauert, έσπευσαν να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη αυτή. «είμαστε απογοητευμένοι, πολύ απογοητευμένοι γιατί η Ρωσία έθεσε αυτό που χαρακτηρίζει ως πολιτικές σκοπιμότητες πάνω από το συριακό λαό, που δολοφονήθηκε άγρια», σημείωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή πληροφοριών: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ