Πορτογαλία: Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης παρά τους τριγμούς από τις φονικές πυρκαγιές - iefimerida.gr

Πορτογαλία: Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης παρά τους τριγμούς από τις φονικές πυρκαγιές

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάσα για την κυβέρνηση της Πορτογαλίας η εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή της χώρας, έπειτα από την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η αντιπολίτευση.

H κυβέρνηση κατάφερε να βγει δυνατή από το ισχυρό πλήγμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μετά τις φονικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα με τραγικό απολογισμό 110 νεκρούς.

Το κυβερνητικό σχήμα, που αποτελείται από το σοσιαλιστικό κόμμα και τους συμμάχους τους της αριστεράς, κέρδισε στην ψηφοφορία με ψήφους 122 υπέρ και 105 κατά ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση μομφής είχε κατατεθεί από το κεντροδεξιό κόμμα CDS-PP, κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα, για ανεπάρκεια στην άσκηση των καθηκόντων, με συνέπεια τις τεράστιες καταστροφές και τον πολύ μεγάλο αριθμό νεκρών.

Παράλληλα η κυβέρνηση της Πορτογαλίας η οποία άντεξε στην πίεση προσανατολίζεται σε σαρωτικές αλλαγές στις ηγεσίες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής διότι σύμφωνα με την έκθεση των εμπειρογνωμόνων για τις μεγάλες πυρκαγιές, συνέβησαν τραγικά λάθη στη διαχείριση και την εκτίμηση της κρίσης, ενώ έγιναν και τραγικές παραλείψεις.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών που κόστιζε τη ζωή σε 110 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ