Γερμανία: Οι Πράσινοι εποφθαλμιούν το υπουργείο Οικονομικών - iefimerida.gr

Γερμανία: Οι Πράσινοι εποφθαλμιούν το υπουργείο Οικονομικών

H επικεφαλής των Πρασίνων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκηνικό σύγκρουσης στήνεται στο Βερολίνο καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβερνητικού «συνασπισμού Τζαμάικα» με τη συμμετοχή των δύο κομμάτων της Χριστιανικής Ένωσης, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής των Πρασίνων Σιμόνε Πέτερ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για το πόστο του υπουργείου Οικονομικών ενδιαφέρεται και το κόμμα της. «Οι Φιλελεύθεροι δεν θα πρέπει να θεωρούν ότι έχουν καπαρώσει το υπουργείο Οικονομικών», τόνισε. Όλα τα κόμματα γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το υπουργείο αυτό. Γι’ αυτό και θα πρέπει, κατά την άποψη της Πέτερ, να ξεκαθαρίσει πρώτα αν υπάρχει κοινή βάση για τη συγκρότηση συνασπισμού Τζαμάικα. «Τα πόστα θα μοιραστούν στο τέλος», υπογράμμισε.

Έτσι οι Πράσινοι γίνονται το τρίτο κόμμα μετά τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους που εγείρουν αξιώσεις για το πρώην πόστο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο, ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ έσπευσε να τονίσει ότι το κόμμα του θα ήθελε να κρατήσει το εν λόγω χαρτοφυλάκιο. Αλλά αυτό το απέρριψε κατηγορηματικά ο αρχηγός των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος διεκδικεί για το FDP το υπουργείο, που θεωρείται το ισχυρότερο πόστο στη γερμανική κυβέρνηση μετά την καγκελαρία λόγω των αρμοδιοτήτων του αναφορικά με τον προϋπολογισμό και τα θέματα που αφορούν στο κοινό νόμισμα. Μέχρι στιγμής οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας -αδελφό κόμμα της CDU- δεν έχουν εγείρει αξιώσεις.

Το ζήτημα του σε ποιον θα περιέλθει το περιπόθητο υπουργείο είναι ένα μόνον από τα ακανθώδη θέματα που καλούνται να συζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, μια διαδικασία που ενδέχεται να τραβήξει αρκετά μέχρις ότου επιτευχθεί μια τελική συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ