Ματ Ντέιμον: Ηξερα ότι ο Γουάινστιν είναι μ@@@@@@, ήξερα οτι είχε παρενοχλήσει την Γκουίνεθ - iefimerida.gr

Ματ Ντέιμον: Ηξερα ότι ο Γουάινστιν είναι μ@@@@@@, ήξερα οτι είχε παρενοχλήσει την Γκουίνεθ

Ματ Ντέιμον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία επίθεση στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν εξαπέλυσαν ο Μάτ Ντέιμον και ο Τζορτζ Κλούνι μ’ ένα μπαράζ τηλεοπτικών συνεντεύξεων.

Ο Ντέιμον αποκάλυψε ότι γνώριζε πως ο παραγωγός του Χόλιγουντ ήταν «θηλυμανής» και ότι είχε ακούσει από τον φίλο του, Μπεν Άφλεκ, για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε υποστεί η Γκουίνεθ Πάλτροου.

«Ο κόσμος λέει “όλοι γνώριζαν”. Ναι, γνώριζα ότι είναι μ@λ@κ@ς», είπε σε κοινή συνέντευξη με τον Κλούνεϊ στο ABC. «Κι ήταν περήφανος. Έτσι φερόταν. Γνώριζα ότι ήταν θηλυμανής. Δεν θα ήθελα να ήμουν γυναίκα του. Αλλά ουδέποτε φαντάστηκα ότι έκανε τέτοιo εγκληματικό σεξουαλικό κυνήγι. Ουδέποτε».

Ο Ματ Ντέιμον συνεργάστηκε με τον Γουάινσταϊν στην ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» του 1997, που εκτόξευσε την καριέρα του.

Ματ Ντέιμον: Ηξερα ότι ο Γουάινστιν είναι μ@@@@@@, ήξερα οτι είχε παρενοχλήσει την Γκουίνεθ | iefimerida.gr 0

«Δεν χρειαζόσουν πάνω από πέντε λεπτά για να καταλάβεις ότι ήταν νταής», είπε. «Σε φόβιζε. Η Μiramax ήταν τη δεκαετία του ‘90 το μέρος όπου γύριζαν φοβερές ταινίες. Κι έλεγαν τότε: «Μπορείς να επιβιώσεις από τον Χάρβεϊ;»

Αν και ήταν γνωστό πόσο δύσκολη ήταν η συνεργασία με τον Γουάινσταϊν, ο Ντέιμον είπε ότι δεν δεν γνώριζαν όλοι για τις κατηγορίες εναντίον του παραγωγού για σεξουαλική παρενόχληση. Αποκάλυψε, ωστόσο, ότι είχε ακούσει από τον Μπεν Άφλεκ για την οδυνηρή εμπειρία της Γκουίνεθ Πάλτροου. Ο Ντέιμον είχε συνεργαστεί μαζί της και με τον Γουάινσταϊν στην ταινία «Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» το 1999.

Ματ Ντέιμον: Ηξερα ότι ο Γουάινστιν είναι μ@@@@@@, ήξερα οτι είχε παρενοχλήσει την Γκουίνεθ | iefimerida.gr 1

Η Γκουίνεθ Πάλτροου στην ταινία «Έμμα»

Στις αρχές Οκτωβρίου η Πάλτροου αποκάλυψε ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινσταϊν όταν ήταν 22 ετών και την είχε προσλάβει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην «Έμμα», τη σκηνοθετική μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας της Τζέιν Όστιν.

Η διάσημη ηθοποιός είπε ότι ο παραγωγός την κάλεσε πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στη σουίτα του ξενοδοχείου Peninsula Beverly Hills για μια συνάντηση εργασίας, που κατέληξε με τον Γουάινσταϊν να απλώνει τα χέρια του πάνω της και να την καλεί να πάνε στο κρεβάτι για μασάζ.

Η Πάλτροου λέει ότι αρνήθηκε και εκμυστηρεύθηκε το συμβάν στον τότε σύντροφό της, Μπραντ Πιτ, ο οποίος ζήτησε το λόγο από τον Γουάινσταϊν.

Ματ Ντέιμον: Ηξερα ότι ο Γουάινστιν είναι μ@@@@@@, ήξερα οτι είχε παρενοχλήσει την Γκουίνεθ | iefimerida.gr 2

Αναφερόμενος στο περιστατικό το Ντέιμον είπε στο Good Morning America: «Ουδέποτε μίλησα στη Γκουίνεθ γι’ αυτό. Μου το είπε ο Μπεν [Άφλεκ], αλλά ήξερα ότι είχαν έρθει σε κάποιας μορφής συμφωνία, το χειρίστηκε εκείνη. Ήταν η πρώτη κυρία της Miramax. Και της φερόταν με σεβασμό».

Ο Ντέιμον είπε ότι ο Γουάινσταϊν έκανε ό,τι έκανε κρυφά κι ότι ο ίδιος ουδέποτε έγινε μάρτυρας κάποιου τέτοιου περιστατικού. «Το τρομακτικό σ’ όλη αυτή την ιστορία είναι ότι μιλάμε για γυναίκες και ηθοποιούς που κυνηγούν τα όνειρά τους. Κάνουν τα πάντα σωστά και ξαφνικά βρίσκονται μόνες στον ίδιο χώρο μ’ ένα αρπακτικό», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Τζορτζ Κλούνεϊ είπε ότι ο Γουάινσταϊν του είχε μιλήσει για γυναίκες με τις οποίες είχε σχέσεις, αν και ο ίδιος δεν τον πίστεψε. «Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα έκαναν σχέση με τον Χάρβεϊ. Κι ούτε έκαναν. Είναι εξοργιστική η ιδέα ότι αυτός ο θηρευτής, αυτό το αρπακτικό κυκλοφορούσε κι ανάγκαζε τις γυναίκες να σιωπούν...», είπε στο ABC News.

Οι δύο σταρ του Χόλιγουντ μίλησαν για το σκάνδαλο Γουάινσταϊν στην πρεμιέρα της ταινίας Suburbicon που σκηνοθετεί ο Κλούνεϊ και πρωταγωνιστεί ο Ντέιμον.

Ο τελευταίος προανήγγειλε «τεράστιες συστημικές αλλαγές» μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου: «Το γεγονός ότι καταστράφηκε παντελώς η καριέρα κάποιου τόσο ισχυρού είναι ένα μήνυμα σε όσους θα ήθελαν να μιμηθούν τη συμπεριφορά του»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ