«Δαίδαλος» με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια -Τα πρώτα προβλήματα, πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [εικόνες] - iefimerida.gr

«Δαίδαλος» με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια -Τα πρώτα προβλήματα, πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα, ξεκινώντας τις προηγούμενες ώρες από τα δυτικά.

Το χαμηλό βαρομετρικό «Δαίδαλος», το πρώτο της χρονιάς, προκάλεσε ραγδαία αλλαγή του καιρού μέσα σε 24 ώρες, με πτώση θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες σε Κεφαλονιά-Πάτρα, χαλαζόπτωση στην Πάργα, αλλά και χιόνια.

Πλημμύρες στην Πάτρα

Η βροχόπτωση στην Πάτρα ήταν ιδιαίτερα δυνατή, ενώ συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά υπόγεια. Η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων, αλλά και για κοπή δέντρων που είχαν ξεριζωθεί.

«Δαίδαλος» με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια -Τα πρώτα προβλήματα, πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
«Δαίδαλος» με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια -Τα πρώτα προβλήματα, πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

@thebest.gr

«Δαίδαλος» με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια -Τα πρώτα προβλήματα, πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

@thebest.gr

Οπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που η ορατότητα περιοριζόταν στο ένα μέτρο, ενώ πλημμύρισαν βενζινάδικα στην εθνική οδό και λίμνιασε το νερό στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειό του.

Το Ρίο, πάλι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, θύμιζε... Βενετία!

«Δαίδαλος» με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια -Τα πρώτα προβλήματα, πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
«Δαίδαλος» με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια -Τα πρώτα προβλήματα, πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [εικόνες] | iefimerida.gr 4

@thebest.gr

«Δαίδαλος» με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια -Τα πρώτα προβλήματα, πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [εικόνες] | iefimerida.gr 5

@thebest.gr

Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά

Ανάλογο με της Πάτρας και το σκηνικό του καιρού στην Κεφαλονιά. Η βροχή ήταν δυνατή από νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές του νησιού να μείνουν χωρίς ρεύμα, ενώ το βαρομετρικό χαμηλό είχε ως συνέπεια τη δημιουργία και ενός υδροστρόβιλου, ορατού από το χωριό Σαρλάτα.

«Δαίδαλος» με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια -Τα πρώτα προβλήματα, πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Η κακοκαιρία «χτύπησε» στην Πρέβεζα: Έριξε χαλάζι στην Πάργα

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, και συγκεκριμένα το pamepreveza.gr, στην Πρέβεζα έβρεχε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας καταρρακτωδώς, ενώ στην Πάργα έριξε μέχρι και χαλάζι.

Προβλήματα λόγω βροχής στη Θεσσαλονίκη

Εντονα ήταν τα φαινόμενα και στη Θεσσαλονίκη, με προβλήματα στους δρόμους.

Επεσαν τα πρώτα χιόνια!

Στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας έπεσαν μάλιστα τα πρώτα χιόνια, δημιουργώντας ένα υπέροχο τοπίο.

Στο χιονοδρομικό στο Βίτσι Καστοριάς, σε υψόμετρο 1.850 μέτρα, τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά, ενώ και στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, στα 2.249 μέτρα, σημειώθηκε ισχυρή χιονόπτωση.

«Δαίδαλος» με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια -Τα πρώτα προβλήματα, πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [εικόνες] | iefimerida.gr 7

@Forecast Weather Greece

«Δαίδαλος» με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια -Τα πρώτα προβλήματα, πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [εικόνες] | iefimerida.gr 8

@Forecast Weather Greece

Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν σήμερα τα φαινόμενα

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο: «Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, οι βροχές θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, σχεδόν το μεγαλύτερο αν εξαιρέσουμε τις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Πελοποννήσου όπου εκεί τα φαινόμενα θα είναι πολύ εξασθενημένα, τοπικού χαρακτήρα και μικρής χρονικής διάρκειας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και των Δωδεκανήσων διότι εκεί οι καταιγίδες θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές».

«Δαίδαλος» με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια -Τα πρώτα προβλήματα, πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Τρίτη τα φαινόμενα επηρεάζουν τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην αρχή της ημέρας την Κρήτη και την ανατολική Μακεδονία, τα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανόν κατά τις νυχτερινές ώρες οι Σποράδες.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ:

  • Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

  • Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

  • Μακεδονία, Θράκη

Πρόγνωση καιρού: Στη δυτική Μακεδονία άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θράκη, πιθανώς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία. Πιθανώς το βράδυ και στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα στα βόρεια σταδιακή βελτίωση.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και κυρίως από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα ανατολικά θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

  • Κυκλάδες, Κρήτη

Πρόγνωση καιρού: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές το πρωί στην Κρήτη.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Χαμηλά η θερμοκρασία σε Δωδεκάνησα, Αττική και Θεσσαλονίκη

  • Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 5 με 7 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, αύριο Τετάρτη τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίωςτις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με βελτίωση στα δυτικά και βόρεια, ενώ την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος:

«Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Τετάρτη θα ξημερώσει με άστατο καιρό σε μεγάλο μέρος της επικράτειας (πλην των δυτικών τμημάτων που κατά βάση εκεί ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση), όμως από το βράδυ της ίδιας ημέρας και στη συνεχεία (μέχρι την Πέμπτη) οι περισσότερες βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της ανατολικής Πελοποννήσου αλλά και στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου. Ίσως τοπικά το βράδυ της Τετάρτης παραμείνουν λίγες βροχές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στο ΒΑ Αιγαίο.

Από την Πέμπτη το βράδυ οι βροχές μόνο στην Κρήτη. Φαίνεται ότι η κακοκαιρία θα μας αποχαιρετήσει από το μεσημέρι-απόγευμα της Πέμπτης και τα όποια φαινόμενα, μέχρι και την Παρασκευή, θα επηρεάζουν μόνο την Κρήτη όπου εκεί ο καιρός θα συνεχίσει για άλλη μια ημέρα να είναι φθινοπωρινός και «Βρετανικού τύπου»».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ