Ζιλιέτ Μπινός: Ηξερα το ζώο που έκρυβε μέσα του ο Χάρβεϊ Γουάινστιν [εικόνες] - iefimerida.gr

Ζιλιέτ Μπινός: Ηξερα το ζώο που έκρυβε μέσα του ο Χάρβεϊ Γουάινστιν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Monde, η διάσημη σταρ Ζιλιέτ Μπινός μίλησε για πρώτη φορά για το σκάνδαλο Γουάινστιν.

Η Μπινός δούλεψε πολλές φορές με τον διάσημο παραγωγό του Χόλιγουντ, ο οποίος κατηγορείται από δεκάδες ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμούς.

Η Μπινός δήλωσε ότι σοκαρίστηκε «από τα πιο σοβαρά γεγονότα» που άκουσε, δηλαδή από βιασμούς που καταγγέλθηκαν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μια ηθοποιός της είχε εκμυστηρευτεί ότι ο Γουάινστιν της έκανε σεξουαλική παρενόχληση. Η ίδια δεν υπήρξε ποτέ θύμα του, όπως είπε.

Ζιλιέτ Μπινός: Ηξερα το ζώο που έκρυβε μέσα του ο Χάρβεϊ Γουάινστιν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


«Γνώρισα πολλά από τα πρόσωπα του Χάρβεϊ αφού δούλεψα μαζί του πολλές φορές. Στην αρχή, όταν τον είχα γνωρίσει, είχε ιδρύσει την Miramax με τον αδελφό του και έφερνε ευρωπαϊκές και ξένες ταινίες από τις ΗΠΑ. Αυτός, για παράδειγμα, έφερε στην Ευρώπη τον Κισλόφσκι, την Jane Campion, τον Leos Carax.
Εκείνη την εποχή ήταν ο μοναδικός αμερικανός παραγωγός που γνώριζα που είχε τόσο μεγάλο ενθουσιασμό για τον καλό κινηματογράφο. Ηταν ο μόνος που έβαζε χρήματα σε αυτό γιατί τον πίστευε. Ποτέ δεν ένιωσα να κινδυνεύω μαζί του επειδή ίσως ήμουν αρκετά εξοπλισμένη. Τη μοναδική φορά που άκουσα μια σεξουαλική νύξη εκ μέρους του, δεν την πήρα στα σοβαρά και απάντησα άμεσα στέλνοντας την μπάλα στην εξέδρα», είπε η Μπινός.

Ωστόσο, η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός προσθέτει ότι πάντα ήξερε τι είδους άνθρωπος ήταν ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν:
«Ηξερα πολύ καλά τι ζώο έκρυβε μέσα του […]. Οταν δούλευα μαζί του ένιωθα ποιον είχα απέναντι. Είναι το είδος του ανθρώπου με τον οποίο δεν θα πήγαινα ποτέ να διασκεδάσω. Μια φορά έφαγα μαζί του, τετ-α-τετ, στην σουίτα του ξενοδοχείου του. Δεν ένιωσα κίνδυνο, αλλά δεν κατάλαβα γιατί ήθελε να με δει», είπε.

Ζιλιέτ Μπινός: Ηξερα το ζώο που έκρυβε μέσα του ο Χάρβεϊ Γουάινστιν [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Και παρότι δεν της συνέβη ποτέ τίποτα με τον Γουάινσταϊν, η Μπινός υπήρξε θύμα σεξουαλικών επιθέσεων:

«Νομίζω ότι αρκετά νωρίς είχα μια αίσθηση κινδύνου απέναντι σε καταστάσεις που συνάντησα από την παιδική μου ηλικία ή στις αρχές της καριέρας μου […] Σε ηλικία 18 ετών, ένας σκηνοθέτης για να μου μιλήσει για μια καινούρια ταινία με είχε καλέσει για φαγητό […] Στο τέλος του δείπνου έπεσε πάνω μου για να με φιλήσει. Τον απώθησα αμέσως», εξήγησε η ηθοποιός. Το ίδιο της συνέβη και σε ηλικία 21 ετών, όταν ένας παραγωγός έπεσε «άγρια» πάνω της.

Η Μπινός αφηγείται ότι την άγγιζε σεξουαλικά και ένας δάσκαλος στο σχολείο όταν ήταν 7 ετών. «Οπως όλα τα κορίτσια είχα κι εγώ τα θέματά μου, αλλά έμαθα να αμύνομαι, να επαναστατώ, να πολεμάω απέναντι στην ανδρική ατιμωρησία […] Αλλά ορισμένες φορές, δυστυχώς, δεν το βλέπουν έτσι ορισμένοι και κάποιες καταστάσεις μπορεί να αποδειχθούν πολύ καταστροφικές».

Ζιλιέτ Μπινός: Ηξερα το ζώο που έκρυβε μέσα του ο Χάρβεϊ Γουάινστιν [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΖΥΛΙΕΤ ΜΠΙΝΟΣ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν ζώο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ