Ερευνα των ιταλικών αρχών σε πλοίο ΜΚΟ -Για διακίνηση μεταναστών - iefimerida.gr

Ερευνα των ιταλικών αρχών σε πλοίο ΜΚΟ -Για διακίνηση μεταναστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έρευνα της αστυνομίας και της ιταλικής ακτοφυλακής στο εσωτερικό του πλοίου Von Hestia, της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Σώστε τα Παιδιά», βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι της Κατάνης της Σικελίας.

Το πλοίο παίρνει μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών και προσφύγων στην κεντρική Μεσόγειο και όπως διέρρευσε, τους περασμένους μήνες, με το πλήρωμά του εργάσθηκε και ένας αστυνομικός ο οποίος κράτησε μυστική την ταυτότητά του.

Η σημερινή έρευνα, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, αποφασίσθηκε από την εισαγγελία της πόλης Τράπανι της Σικελίας, η οποία εδώ και μήνες ασχολείται με κινήσεις και άτομα που θεωρείται ότι ευνοούν την παράτυπη μετανάστευση.

Ερευνα των ιταλικών αρχών σε πλοίο ΜΚΟ -Για διακίνηση μεταναστών | iefimerida.gr 0

Τις περασμένες εβδομάδες, ο καπετάνιος του πλοίου Von Hestia πληροφορήθηκε ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος του και σήμερα, όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, άνδρες της ιταλικής αστυνομίας κατέσχεσαν από το πλοίο ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι «είναι πιθανό να αποδειχθούν χρήσιμοι για την συνέχιση της όλης έρευνας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ