Σε ρυθμούς γ' αξιολόγησης από σήμερα η κυβέρνηση -Ολα όσα τρομάζουν το Μαξίμου - iefimerida.gr

Σε ρυθμούς γ' αξιολόγησης από σήμερα η κυβέρνηση -Ολα όσα τρομάζουν το Μαξίμου

Στη...διακεκαυμένη ζώνη των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης εισέρχεται το Μαξίμου, με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Κατά πληροφορίες του iefimerida o πρωθυπουργός συγκάλεσε το Σάββατο διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία όλων των υπουργών που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση (Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Αχτσιόγλου, Σπίρτζης, Σταθάκης κ.ά.). Και η εντολή του Αλέξη Τσίπρα ήταν για άλλη μια φορά «να τελειώνουμε με τα προαπαιτούμενα», τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι υλοποιούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, την ώρα που είναι αναγκαίο να καταγραφεί αρκετή πρόοδος!

Όλα αυτά θα περάσουν από το μικροσκόπιο της Τρόικα και στο τέλος αυτής της βδομάδας στην κυβέρνηση θα έχουν διαμορφώσει μια πρώτη εικόνα για την πορεία των διαβουλεύσεων και το βαθμό δυσκολιών για το επόμενο διάστημα.

Προκαλούν...πονοκέφαλο

Και ενώ τα προαπαιτούμενα «τρέχουν» με ρυθμούς χελώνας, στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλούν πονοκέφαλο θέματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και του ΔΕΣΦΑ.

Επιπλέον, το νέο σύστημα επιλογής Γενικών Γραμματέων υπουργείων που φέρνει την επονομαζόμενη «αποκομματικοποίηση» της δημόσιας διοίκησηςκαι κατ’ επέκταση την επικείμενη αντίδραση πολλών... συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ με τοεπιχείρημα ότι χάνεται ο πολιτικός έλεγχος στα υπουργεία.

Αντιδράσεις αναμένονται επίσης και για τον εξορθολογισμό των επιδομάτων, διότι είναι απαιτητή η αναδιάρθρωση των επιδομάτων αναπηρίας, τα οικογενειακά (τριτέκνων κλπ) και τα φοιτητικά.

Εκτοξεύει ρουκέτες ο Φίλης

Κερασάκι στην...τούρτα αποτελούν οι τοποθετήσεις του Νίκου Φίλη και τα όσα ο ίδιος είπε τόσο για την αναβάθμιση των F16, αλλά και η γενικότερη τοποθέτησή του για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Επισήμως το Μαξίμου δεν σχολίασε το παραμικρό για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, αφήνοντας μάλλον να εννοηθεί ότι τις περίμεναν. Δεν είναι λίγοι πια επίσης ,εκείνοι που θεωρούν ότι πράττει όπως και η αντιπολίτευση και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 3 σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η διαρκής επιτροπή άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων, με θέμα: «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις». Το αντικείμενο του νομοσχεδίου μπορεί να είναι σε άλλη κατεύθυνση, ωστόσο η συζήτηση αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου διαπραγμάτευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ