Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τον «λογαριασμό» των F-16 - iefimerida.gr

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τον «λογαριασμό» των F-16

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΝΔ έχει χαρακτηρίσει επιβεβλημένη την αναβάθμιση των F-16, ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα, τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πόσο θα κοστίσει η συμφωνία, πόσα αεροσκάφη αφορά, εάν υπάρχουν αντισταθμιστικά και εάν θα εμπλακεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία, είναι μερικά από τα ερωτήματα, σημείωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ. Για αυτούς τους λόγους, «η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει ποιος είναι και πώς διαμορφώνεται ο λογαριασμός», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική αποτίμηση του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να πετύχει μια συνολική εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας και απτά οφέλη για εθνικά μας θέματα ωστόσο κατέληξε μόνο στην επιβεβλημένη αναβάθμιση των F-16. «Οπως αποδείχθηκε, ο κ. Τσίπρας πέρασε κάτω από τον πήχη που ο ίδιος έβαλε στον εαυτό του με τις διθυραμβικές προαναγγελίες που έκανε η κυβέρνηση πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Κουμουτσάκος ΝΔ F-16
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ