Αργεντινή: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μετά τον θάνατο ακτιβιστή - iefimerida.gr

Αργεντινή: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μετά τον θάνατο ακτιβιστή

Πολίτες αναβουν κεριά στη μνήμη του ακτιβιστή (Φωτογραφία: AP/ Natacha Pisarenko)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες πολίτες, μέλη κομμάτων και αριστερών οργανώσεων, διαδήλωσαν στο Μπουένος Αιρες, απαιτώντας εξηγήσεις από τις αρχές για τον θάνατο ακτιβιστή.

Ο Σαντιάγο Μαλδονάδο είχε εξαφανιστεί την 1η Αυγούστου, έπειτα από διαδήλωση αυτοχθόνων. Το πτώμα του εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη στην Παταγονία. Εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας -σήμερα Κυριακή διεξάγονται βουλευτικές εκλογές -η αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τη χωροφυλακή ότι ευθύνεται για τον θάνατο του ακτιβιστή και την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να συγκαλύψει το έγκλημα.

«Ο Σαντιάγο δολοφονήθηκε από τη χωροφυλακή», φώναζαν διαδηλωτές, που αξίωσαν επίσης να παραιτηθεί η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Πατρίτσια Μπούλριτς. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής στη συγκέντρωση στην Πλατεία του Μαΐου πήραν μέρος 8.000-10.000 πολίτες.

Η κυβέρνηση αρχικά απέρριψε την κατηγορία ότι ευθύνεται η χωροφυλακή, κατόπιν παραδέχθηκε ότι μπορεί να ενέχεται στην υπόθεση ένας αστυνομικός κάνοντας όμως λόγο για προσωπική διαφορά και μεμονωμένο περιστατικό. «Όποιος κι αν είναι ο υπεύθυνος, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες για τις πράξεις του, είτε πρόκειται για έναν χωροφύλακα, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αργεντινής Χερμάν Γκαραβάνο.

Η νεκροψία δεν επέτρεψε να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του Μαλδονάδο.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ