Πουτζδεμόν: Δεν θα αποδεχθούμε τα μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης - iefimerida.gr

Πουτζδεμόν: Δεν θα αποδεχθούμε τα μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν δήλωσε ότι οι κινήσεις της ισπανικής κυβέρνησης για την Καταλονία είναι «η χειρότερη επίθεση κατά των θεσμών και του λαού της Καταλονίας από τη στρατιωτική δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο».

Η ισπανική κυβέρνηση «κινείται εκτός του Κράτους δικαίου», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζδεμόν. Ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση. Η Καταλονία δεν θα δεχθεί το σχέδιο της Μαδρίτης για την αναστολή των τοπικών εξουσιών, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Πουτζντεμόν, η κυβέρνηση της Καταλονίας υπερισχύει του ισπανικού Συντάγματος, ενώ το άρθρο 155 αυτού αποτελεί ευθεία επίθεση στη δημοκρατία.

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν ζήτησε από το κοινοβούλιο της Καταλονίας να συνεδριάσει για να συζητήσει τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση. «Ζητώ τη σύγκληση της ολομέλειας του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας εμείς, οι εκπρόσωποι της κυριαρχίας των πολιτών, θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για την απόπειρα αυτή εξόντωσης της κυβέρνησής μας και τη δημοκρατίας μας και να ενεργήσουμε αναλόγως», είπε.

Directo | Puigdemont dice (en inglés) que "decidir el futuro de una nación democráticamente no es un crimen" https://t.co/1n8GhSCzQN pic.twitter.com/xixdQSxafJ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ