Καταλανικό κοινοβούλιο: Πραξικόπημα η απόφαση Ραχόι - iefimerida.gr

Καταλανικό κοινοβούλιο: Πραξικόπημα η απόφαση Ραχόι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι να καθαιρέσει την κυβέρνηση της Καταλονίας και να οργανώσει νέες εκλογές αποτελεί «πραξικόπημα» και «επίθεση κατά της δημοκρατίας», δήλωσε η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου.

«Ο πρωθυπουργός Ραχόι θέλει το κοινοβούλιο της Καταλονίας να σταματήσει να είναι ένα δημοκρατικό κοινοβούλιο και εμείς δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», δήλωσε η Κάρμε Φορκαντέλ σε ομιλία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Για αυτόν τον λόγο θέλουμε να στείλουμε στους πολίτες αυτής της χώρας ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ελπίδας. Δεσμευόμαστε σήμερα, έπειτα από τη σοβαρότερη επίθεση κατά των καταλανικών θεσμών από συστάσεώς τους, στην υπεράσπιση της κυριαρχίας του κοινοβουλίου της Καταλονίας», είπε.

Directo | La presidenta del Parlament, Carme Forcadell: "No daremos ningún paso atrás" https://t.co/1n8GhSCzQN pic.twitter.com/GyjVKHNNuX

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ