Καρβούνης (Κομισιόν): Η Ελλάδα διασώθηκε και η Ευρώπη ήταν στο πλάι της - iefimerida.gr

Καρβούνης (Κομισιόν): Η Ελλάδα διασώθηκε και η Ευρώπη ήταν στο πλάι της

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Διασώθηκε η Ελλάδα; Ναι διασώθηκε. Ήταν η Ευρώπη στο πλάι της; Ναι ήταν. Παρά την απογοήτευση λοιπόν, αξίζει να υπερασπιστούμε το μέλλον της Ευρώπης και το μέλλον της Ελλάδας εντός αυτής». Με αυτή τη φράση ο Πάνος Καρβούνης έστειλε μήνυμα ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα μας.

«Το πέρασμα από την εξουσία όλου του φάσματος των πολιτικών δυνάμεων του τόπου πρέπει να μας έχει κάνει πιο σοφούς, πιο πραγματιστές σε σχέση με τα όρια του εφικτού, ενώ διαπιστώνουμε μια αυξανόμενη πολιτική και κοινωνική συναίνεση υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Ναι, η Ελλάδα μπορεί να βγει από την εποχή των μνημονίων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος. Σημαίνει αντιμετώπιση των στρεβλώσεων του παρελθόντος μια για πάντα και ειλικρίνεια ως το πού βρισκόμαστε και το τι πρέπει ακόμη να πετύχουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για να τον σπαταλήσουμε χτίζοντας πάνω σε ψέματα και προσδοκίες που δεν θα επαληθευτούν.

Σύμφωνα με τον Π. Καρβούνη, το… αίνιγμα των Μνημονίων, δηλαδή οι αιτίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, αναλύονται σε τρεις άξονες:

  1. δεν υπήρξε ποτέ μακρόπνοος και μακροχρόνιος αναπτυξιακός σχεδιασμός και υλοποίηση ενός παραγωγικού μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης
  2. δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ πολιτική συνεννόηση. Η αδελφοσύνη περιορίστηκε στα λόγια των ποιητών. Στην πραγματικότητα, τη μία μέρα χτίζαμε, την άλλη γκρεμίζαμε, αναλόγως με του πού έπνεε ο πολιτικός άνεμος
  3. δεν προσαρμοστήκαμε ποτέ σε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο διακυβέρνησης. Δεν κάναμε τις αλλαγές στη διοίκηση και το δημόσιο όταν υπήρχαν χρήματα και χρόνος για αυτό. Κλείσαμε τα μάτια στα κακώς κείμενα, αφήσαμε τα ελλείμματα να διογκωθούν και οδηγήθηκε ένας ολόκληρος λαός να ζει μέσα σε μια επίφαση ευημερίας – μια «φούσκα» που αναπόφευκτα έσκασε.

Ο Π. Καρβούνης ήταν μεταξύ των βραβευθέντων κατά την απονομή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τα δημοσιογραφικά βραβεία και τις τιμητικές διακρίσεις «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων – Ελληνικό Τμήμα.

Καρβούνης (Κομισιόν): Η Ελλάδα διασώθηκε και η Ευρώπη ήταν στο πλάι της  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ