Συναγερμός στη Βρετανία για την καταιγίδα Μπράιαν -Βροχές και άνεμοι έως και 128χλμ/ώρα - iefimerida.gr

Συναγερμός στη Βρετανία για την καταιγίδα Μπράιαν -Βροχές και άνεμοι έως και 128χλμ/ώρα

Εντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στη Βρετανία / Φωτογραφία: (AP Photo/Andres Kudacki)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ετοιμότητα είναι η κρατικές υπηρεσίες στη Βρετανία, καθώς η καταιγίδα Μπράιαν έφτασε στη χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι ισχυροί άνεμοι, που θα φτάνουν ακόμη και τα 128 χλμ/ώρα, και έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν ολόκληρη τη χώρα.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι οι ισχυροί άνεμοι και τα τεράστια κύματα που αναμένεται να δημιουργήσουν πιθανώς να προκαλέσουν προβλήματα στις μεταφορές και την ηλεκτροδότηση.

Συναγερμός στη Βρετανία για την καταιγίδα Μπράιαν -Βροχές και άνεμοι έως και 128χλμ/ώρα  | iefimerida.gr 0

Η καταιγίδα, που ξεκίνησε μετά από μια «καιρική βόμβα» στον Ατλαντικό ωκεανό, θα πλήξει τη χώρα μέχρι την Κυριακή το πρωί, όταν και θα εξαφανιστεί πάνω από τη Σκωτία.

Παρόλα αυτά, βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι από τη Δευτέρα ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί εκ νέου. Η μετεωρολόγος Εμα Σάρπλες, της υπηρεσίας ΜΕΤ, δήλωσε ότι προς τη Βρετανία κατευθύνεται και ένα ακόμη βαρομετρικό χαμηλό.

«Δημιουργείται στον Ατλαντικό και στις αρχές της εβδομάδας θα φτάσει στη Βρετανία και θα φέρει ανέμους και βροχή» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια. Παρόλα αυτά, η υπηρεσία δεν έχει ακόμη εκδώσει κάποια προειδοποίηση για το καιρικό αυτό φαινόμενο, καθώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν θα μετατραπεί σε καταιγίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ