Ο Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι - iefimerida.gr

Ο Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι

AP Photo/William J. Smith
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιτρέψει τη δημοσιοποίηση των απόρρητων αρχείων για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω Twitter με τον Αμερικανό πρόεδρο να γράφει: «Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως Αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού και διαβαθμισμένου ΦΑΚΕΛΟΥ JFK».

Ο Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι  | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με πολλούς ο Τραμπ προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή, η οποία έγινε παρά την αντίθεση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από μία σειρά αρνητικών υποθέσεων.

Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας φέρονται να φοβούνται ότι ορισμένα από τα έγγραφα που συγκεντρώθηκαν τη δεκαετία του 1990 θα μπορούσαν να περιέχουν πληροφορίες για πρόσφατες επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών.

Τα αρχεία δολοφονίας του Κένεντι επρόκειτο να κυκλοφορήσουν από το Εθνικό Αρχείο στις 26 Οκτωβρίου, αλλά είχε αναφερθεί ότι ο Τραμπ δεν θα τους επέτρεπε να δημοσιοποιηθούν.

Η δολοφονία του Κένεντι το 1963 συγκλόνισε τον κόσμο και εδώ και καιρό περιβάλλεται από αντιπαραθέσεις και θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι  | iefimerida.gr 1
Ο Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι  | iefimerida.gr 2

Ο φερόμενος ως δολοφόνος Lee Harvey Oswald πυροβολήθηκε από τον δράστη Jack Ruby πριν οδηγηθεί σε δίκη.

Ο Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι  | iefimerida.gr 3

Ο Lee Harvey Oswald

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα είναι ευπρόσδεκτη από ορισμένους ειδικούς. «Το αμερικανικό κοινό αξίζει να γνωρίζει τα γεγονότα ή τουλάχιστον αξίζει να γνωρίζει τι του έχει κρατήσει κρυφό η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε στο AP το περασμένο μήνα ο καθηγητής Larry Sabato, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας βιβλίου για τον Κένεντι.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τον περασμένο χρόνο ο Ντόναλντ Τραμο χρησιμοποίησε μία θεωρία συνωμοσίας για τη δολοφονία Κένεντι προκείμενου να επιτεθεί στον αντίπαλό του Τεντ Κρουζ υπονοώντας ότι ο πατέρας του Κρουζ συνδεόταν με τον Όσβαλντ. «Δεν γνωρίζω τον πατέρα του. Τον συνάντησα μία φορά. Νομίζω ότι είναι ένας υπέροχος τύπος», δήλωσε ο Τραμπ σε μία συγκέντρωση στο Κλίβελαντ και συνέχισε. «Το μόνο που έκανα είναι να επισημάνω το γεγονός ότι στο εξώφυλλο του National Enquirers υπήρχε μία φωτογραφία του με τον τρελό Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ να παίρνουν πρωινό».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τζον Φ. Κένεντι υπηρέτησε ως ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Ιανουάριο του 1961 έως τη δολοφονία του την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου του 1963, στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας του Τέξας.

Φωτογραφίες: ΑP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ