Επίθεση με μαχαίρι στο Μόναχο -Τραυμάτισε πολίτες ο δράστης, μία σύλληψη - iefimerida.gr

Επίθεση με μαχαίρι στο Μόναχο -Τραυμάτισε πολίτες ο δράστης, μία σύλληψη

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή (Φωτογραφία αρχείου: AP/ Sven Hoppe)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση με μαχαίρι έγινε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο του Μονάχου.

Ο άγνωστος επιτέθηκε σε περαστικούς σε πέντε διαφορετικά σημεία στην Rosenheimer Platz. Η πρώτη ενημέρωση της αστυνομίας έκανε λόγο για αρκετούς τραυματίες, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή κάποιων εκ των θυμάτων. Η SZ αναφέρει ότι ο δράστης τραυμάτισε τέσσερα άτομα.

Η αστυνομία, μέσω Twitter, ανακοίνωσε ότι ο δράστης διέφυγε και πως έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Έκανε λόγο για άνδρα περίπου 40 ετών, με πράσινο μπουφάν και μαύρο ποδήλατο και σακίδιο.

Έπειτα από τρεις ώρες γενικευμένης επιχείρησης 500 ατόμων, στην οποία συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα, η Αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα γύρω στα 40, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι Γερμανός και έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο για ψυχιατρική αξιολόγηση. Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Χουμπέρτους 'Αντρε, έχουν αποκλειστεί τα θρησκευτικά ή τρομοκρατικά κίνητρα, ενώ είναι πιθανό ο δράστης, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές για κλοπές και επιθέσεις με τραυματισμούς, να είναι ψυχικά διαταραγμένος.

Νωρίτερα, αμέσως μετά την επίθεση, οι αρχές κάλεσαν τον κόσμο να μην βγει από τα σπίτια του και να αποφύγει την περιοχή.

Warning: please avoid area around #Rosenheimerplatz,Ostbahnhof&Ostpark! The offender is still on the run.If possible stay in your houses

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα ενώ η αστυνομία προειδοποιούσε τους πολίτες σε περίπτωση που τον συναντήσουν να καλέσουν τις αρχές και να μην ρισκάρουν τίποτα.

In case of contact: call 110. Do not risk anything! #Rosenheimerplatz

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επίθεση μαχαίρι Μόναχο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ