Η Ισλανδία δεν αφήνει αεροσκάφος της Air Berlin να απογειωθεί λόγω χρεών - iefimerida.gr

Η Ισλανδία δεν αφήνει αεροσκάφος της Air Berlin να απογειωθεί λόγω χρεών

Η Ισλανδία δεν δέχτηκε να αποκαλύψει πόσο είναι το χρέος της AirBerlin στο αεροδρόμιο (Φωτογραφία: AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άδεια απογείωσης σε ένα αεροσκάφος της Air Berlin αρνήθηκε να δώσει το αεροδρόμιο της Ισλανδίας, με την αιτιολογία ότι η χρεοκοπημένη εταιρεία χρωστάει πολλά χρήματα.

Η Ιsavia, η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ότι, παρόλο που αναγνωρίζει ότι θα έχει επιπτώσεις στους επιβάτες, κατέφυγε στη συγκεκριμένη πράξη ως ένα «τελευταίο καταφύγιο για να εξασφαλίσει ότι θα πληρωθεί για τις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες της».

«Η Ιsavia θα τοποθετήσει επιπλέον προσωπικό στο αεροδρόμιο προκειμένου να συνδράμει αν χρειαστεί εκείνους που θα επηρεαστούν από τη συγκεκριμένη απόφαση».

Μετά από μήνες φημολογίας για τα οικονομικά της προβλήματα, η Air Berlin κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο Αύγουστο, ανακοινώνοντας παράλληλα την αναστολή των πτήσεών της μετά την 28η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Turisti το αεροσκάφος βρισκόταν καθ’ οδόν για Ντίσελντορφ και τρεις επιβάτες καθηλώθηκαν στο αεροδρόμιο λόγω της απόφασης.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που οι Ισλανδικές Αρχές προβαίνουν σε μια τέτοια κίνηση.

Όσον αφορά στο πότε προτίθενται να επιτρέψουν την επιστροφή του αεροσκάφους στο Βερολίνο, η απάντηση της Isavia κάθε άλλο παρά συγκεκριμένη ήταν: «Θα δούμε τι θα δούμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Air berlin Ισλανδία κατάσχεση αεροσκάφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ