Εξέλιξη στη δίκη της Χ.Α.: Να έρθουν στο δικαστήριο οι προστατευόμενοι μάρτυρες ζητά η εισαγγελέας - iefimerida.gr

Εξέλιξη στη δίκη της Χ.Α.: Να έρθουν στο δικαστήριο οι προστατευόμενοι μάρτυρες ζητά η εισαγγελέας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκτή ζήτησε να γίνει η ένσταση των συνηγόρων της υπεράσπισης των κατηγορουμένων η εισαγγελέας στη δίκη της Χρύσης Αύγης, κρίνοντας ότι οι 5 προστατευόμενοι μάρτυρες που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση πρέπει να εμφανιστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δίχως να αποκρύπτονται τα χαρακτηριστικά τους ή τα προσωπικά τους δεδομένα, δηλαδή τα ονόματα τους, και να καταθέσουν.

Όπως είπε η κυρία Οικονόμου και άλλοι μάρτυρες έχουν προσέλθει αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα. Έτσι, έκανε δεκτές τις ενστάσεις της υπεράσπισης, η οποία είχε υποστηρίξει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ότι η προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων «έχει πάψει να ισχύει» αφού έχουν αποκαλυφθεί τα στοιχεία της ταυτότητας τους.

Η πολιτική αγωγή, η οποία είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι εάν δεν εμφανιστούν αυτοπροσώπως οι 5 δεν θα τους εξετάσει μέσω τηλεδιάσκεψης, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι προτού υποχρεωθούν οι μάρτυρες να προσέλθουν θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφασίσουν μόνοι τους, τί θα πράξουν.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, μέχρι την επόμενη δικάσιμο την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ