O Τζορτζ Μπους «έσφαξε» τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά το όνομά του - iefimerida.gr

O Τζορτζ Μπους «έσφαξε» τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά το όνομά του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον πολιτικό εκφοβισμό και την προκατάληψη καταδίκασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους σε μία από τις σπάνις δημόσιες παρεμβάσεις του, στην οποία κούνησε το δάχτυλο στον Ντόναλντ Τραμπ, αποφεύγοντας ωστόσο να τον κατονομάσει.

Κάνοντας σαφείς αναφορές στους εννέα μήνες της προεδρίας Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε τον εθνικισμό και τις φυλετικές διακρίσεις ενώ αναφέρθηκε επικριτικά στην ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Η αδιαλλαξία έχει γιγαντωθεί. H πολιτική κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ καθώς κυριαρχούν οι κατασκευασμένες θεωρίες συνωμοσίας. Η πολιτική ρητορική διολισθαίνει επικίνδυνα. Είναι στιγμές που φαίνεται πως οι δυνάμεις που μας χωρίζουν είναι πιο ισχυρές από αυτές που μας ενώνουν. Η απλή διαφωνία μετατρέπεται εύκολα σε έχθρα» είπε ο Τζορτζ Μπους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη.

O Τζορτζ Μπους «έσφαξε» τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά το όνομά του   | iefimerida.gr 0

Για πρώτη φορά αφότου έφυγε από τον Λευκό Οίκο και ο έτερος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη κυβερνήτη σε Νιου Τζέρσι και Βιρτζίνια να καταδικάσουν τη διχαστική πολιτική ρητορική η οποία θυμίζει πρακτικές του 19 αιώνα. «Αντί η πολιτική μας να αντανακλά τις αξίες μας, μολύνει την κοινωνία. Αντί να ψάχνουμε τρόπους να δουλέψουμε από κοινού βλέπουμε ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι σκοπίμως προσπαθούν να εξαγριώσουν τους πολίτες και να σπείρουν δαιμόνια».

Πρόκειται για μια σπάνια εκδήλωση κριτικής κατά του νυν προέδρου από τον ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο, με την οποία σπάζει τον άτυπο κανόνα της διακριτικότητας με την οποία οι πρώην πρόεδροι περιβάλλουν τους εν ενεργεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζορτζ Μπους Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ