Συγκρατημένα αισιόδοξα τα διεθνή ΜΜΕ για την διάσωση της Ελλάδας - iefimerida.gr

Συγκρατημένα αισιόδοξα τα διεθνή ΜΜΕ για την διάσωση της Ελλάδας

Bloomberg
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν τα διεθνή μέσα το «ελληνικό θρίλερ» εκτιμώντας πως θα υπάρξει αίσιο τέλος για την Ελλάδα.

Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg ανέφερε σε δημοσίευμά του πως γίνεται προσπάθεια των Ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας να «γεφυρώσουν» τις μεταξύ τους διαφορές ως προς το πώς θα στηρίξουν αποτελεσματικά τη χώρα, ενώ γίνεται εκτεταμένη αναφορά στην απαίτηση των δανειστών μας να ελέγξουν πιο αποτελεσματικά το πώς θα διαχειρισθεί η Αθήνα την βοήθεια που θα της εγκρίνουν.

Στις δηλώσεις του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ εστίασε το βρετανικό δίκτυο BBC τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει κάνει «σημαντική πρόοδο» στο να πείσει τους εταίρους της στην Ευρωζώνη ότι πρέπει τελικώς να λάβει νέα δανειακή στήριξη. Ωστόσο επισημαίνεται πως « ο χρόνος τελειώνει» για την Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι πρέπει να κινηθούν γρήγορα.

Στο ίδιο μήκος κύμματος βρίσκεται και η Wall Street Journal και το MarketWatch τα οποία αναφέρουν πως υπάρχει αισιοδοξία για το πακέτο διάσωσης και πως η Ευρωζώνη έχει κάνει ένα βήμα παραπέρα για την «πολυαναμενόμενη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας».

Ωστόσο σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Drudgereport το οποίο παρουσίασε την Άγνκελα Μέρκελ ντυμένη με ναζιστική στολή και με αναφορά σε ρεπορτάζ των Financial Times που τιτλοφορείται: «Οι διαφορές των Ευρωπαίων απειλούν την διάσωση της Ελλάδας»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ