Σε αυτή την ευρωπαϊκή χώρα θα απαγορεύεται να χτυπάς το παιδί σου - iefimerida.gr

Σε αυτή την ευρωπαϊκή χώρα θα απαγορεύεται να χτυπάς το παιδί σου

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές φορές οι γονείς χρησιμοποιούν σωματική τιμωρία για να επιπλήξουν το παιδί τους. Ομως οι μελέτες έχουν δείξει πως όσοι είχαν τιμωρηθεί με «ξύλο» είχαν από 2% έως 7% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ψυχικά προβλήματα αργότερα στην ενήλικη ζωή τους.

Η σωματική τιμωρία, το ξύλο αποτελεί ένα συναισθηματικό γεγονός. Οι ενήλικες συχνά θυμούνται με μεγάλη διαύγεια τις φορές που τους χτύπησαν προκειμένου να τους τιμωρήσουν. Πολλοί από αυτούς γυρίζοντας στην παιδική ηλικία τους θυμούνται αυτές τις σκηνές με ιδιαίτερο θυμό και λύπη.

Οι μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και λίγες φορές επιβολής της σωματικής τιμωρίας συνδέονται με περισσότερα καταθλιπτικά συμπτώματα στην ενήλικη ζωή.

Οι ειδικοί που μελέτησαν τις επιπτώσεις της σωματικής τιμωρίας κατέληξαν ότι συνδέεται με αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβατικότητα και άλλες μορφές παθολογικής συμπεριφοράς.

Διαβάστε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα απαγορεύσει σύντομα την σωματική τιμωρία των παιδιών στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τιμωρία ξύλο παιδιά απαγόρευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ