Νέο κύμα αποκαλύψεων για το Χόλιγουντ -Μετά τον Γουάινσταϊν ξεσπάει σκάνδαλο παιδοφιλίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέο κύμα αποκαλύψεων για το Χόλιγουντ -Μετά τον Γουάινσταϊν ξεσπάει σκάνδαλο παιδοφιλίας [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση του μεγαλοπαραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν καθώς, όλο και περισσότερες γυναίκες τον καταγγέλλουν δημοσίως με τελευταία αποκάλυψη αυτή της οσκαρικής ηθοποιού Λουπίτας Νιόνγκο.

Από τη στιγμή που το σκάνδαλο έσπασε, οι γυναίκες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποίησαν τη φράση "και εγώ" για να μοιραστούν πως έχουν επίσης βιώσει σεξουαλική παρενόχληση, ενώ οι καλλιτέχνες Παλόμα Φέιθ και Tομ Τζόουνς μίλησαν για τη σεξουαλική εκμετάλλευση στη μουσική βιομηχανία, δίνοντας περισσότερη έκταση στο θέμα.

Όλη αυτή η θαρραλέα παραδοχή διάσημων ηθοποιών φαίνεται να φέρνει στο φως βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση ηθοποιών όταν ήταν παιδιά από ανθρώπους του συστήματος

Την αρχή έκανε ο Κόρεϊ Φέλντμαν, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο θρίλερ του 1987 «Τhe lost boys», αποκαλύπτοντας πως εκείνος και ο Χάιμ που πέθανε το 2010 είχαν βιαστεί σε παιδική ηλικία.

Νέο κύμα αποκαλύψεων για το Χόλιγουντ -Μετά τον Γουάινσταϊν ξεσπάει σκάνδαλο παιδοφιλίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αριστερά ο Κόρεϊ Φέλντμαν

Σε συνέντευξή του το 2016, ο Φέλντμαν είχε πει πως ο Χάιμ είχε βιαστεί στα γυρίσματα της ταινίας «Lucas» το 1986, όταν ήταν 11 ετών, από άτομο του χώρου που είναι μέχρι και σήμερα στο Χόλιγουντ, αλλά όπως είχε πει δεν ήταν ο Γουάινσταϊν.

«Δεν είμαι σε θέση να δώσω ονόματα. Οι άνθρωποι ενοχλούνται, εκνευρίζονται, θέλουν να γνωρίζουν πώς έγιναν όλα αυτά και θέλουν απαντήσεις. Και θα γυρίσουν και θα μου πουν "Γιατί δεν είσαι άνδρας να σηκωθείς και να πεις ονόματα και να σταματήσεις να κρύβεσαι δειλέ;», δήλωσε ο Φέλντμαν. «Πρέπει να το διαχειριστώ αυτό, κάτι που δεν είναι ευχάριστο, ειδικά δεδομένου ότι θα ήθελα πάρα πολύ να δώσω ονόματα. Θα ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα το κάνει. Αλλά δυστυχώς η Καλιφόρνια έχει ένα νομικό καθεστώς περιορισμών που αποτρέπει αυτό», πρόσθεσε.

Ο ίδιος είχε δηλώσει μάλιστα πως αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους κατηγορεί για παιδοφιλία είναι οι πλούσιοι και οι πιο δυνατοί άνθρωποι στον χώρο της επιχείρησης.

Μεταξύ άλλων, πηγή από το Χόλιγουντ υποστηρίζει επίσης πως το σκάνδαλο με την παιδοφιλία είναι μεγαλύτερο απ΄όσο νομίζουμε, καθώς οι παιδόφιλοι που προστατεύονται στο Χόλιγουντ είναι το χειρότερο καλά κρυμμένο μυστικό της κινηματογραφικής βιομηχανίας και το μόνο που χρειάζεται είναι μία περίπτωση σαν του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για να ανοίξουν στόματα, τονίζοντας πως η υπόθεση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ είναι πιο τρομακτική και από εκείνη του Τζίμι Σάβιλ, του Βρετανού παρουσιαστή του BBC, που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και αποτροπιασμό μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Νέο κύμα αποκαλύψεων για το Χόλιγουντ -Μετά τον Γουάινσταϊν ξεσπάει σκάνδαλο παιδοφιλίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Κόρεϊ Χάιμ

Για την παιδοφιλία είχε μιλήσει και ο πρωταγωνιστής της τριλογίας «Ο Αρχοντας των Δαχυλιδιών», Ελάιζα Γουντ, ο οποίος μάλιστα είχε χαρακτηρίσει την αμερικάνικη βιομηχανία κινηματογράφους ως «λάκκο γεμάτο από ενήλικα φίδια που κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά».

Νέο κύμα αποκαλύψεων για το Χόλιγουντ -Μετά τον Γουάινσταϊν ξεσπάει σκάνδαλο παιδοφιλίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Ελάιζα Γουντ, Φωτογραφία: AP

«Όταν είσαι άβγαλτος και δεν έχεις εμπειρίες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος, όταν το που λαχταράς είναι να δεις τα όνειρα σου να γίνουν πραγματικότητα είσαι το πιο εύκολο θύμα για τους ανθρώπους με διεστραμμένα παρασιτικά ενδιαφέροντα» είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχες καταγγελίες αλλά με τον ίδιο ως θύμα είχε κάνει και ο πρωταγωνιστής της σειράς «Dawson's Creek», Τζέιμς Φαν Ντερ Μπέεκ, ο οποίος είχε πει χαρακτηριστικά πως τον χούφτωσαν ισχυροί άντρες της βιομηχανίας και του θεάματος και πως τον είχαν στριμώξει δείχνοντάς του τις σεξουαλικές διαθέσεις του όταν ήταν πολύ μικρότερος.

Νέο κύμα αποκαλύψεων για το Χόλιγουντ -Μετά τον Γουάινσταϊν ξεσπάει σκάνδαλο παιδοφιλίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Τζέιμς Φαν Ντερ Μπέεκ

Το νέο κύμα αποκαλύψεων αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου πολλοί είναι εκείνοι που έχουν βιώσει τρομακτικές εμπειρίες, ακόμη και από πολύ γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χόλιγουντ Γουάινσταϊν παιδιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ