Οταν η Βέτα Μπετίνη έγραφε τους στίχους του «Μη γυρίσεις» των αδερφών Κατσιμίχα [βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν η Βέτα Μπετίνη έγραφε τους στίχους του «Μη γυρίσεις» των αδερφών Κατσιμίχα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βέτα Μπετίνη, που έφυγε πριν δυο μέρες από τη ζωή, χτυπημένη από τον καρκίνο, κατά τη διάρκεια της καριέρας της, τόσο ως ηθοποιός, όσο και ως στιχουργός έκανε πολλούς να γελάσουν αλλά και να συγκινηθούν, με το υποκριτικό της ταμπεραμέντο αφενός, με την πένα της αφετέρου.

Περσόνα που αγαπήσαμε μέσα από θρυλικές βιντεοταινίες όπως το «Ντετέκτιβ για κλάματα», «Καμικάζι αγάπη μου», « «Βασικά… καλησπέρα σας», αλλά και από τηλεοπτικές σειρές όπως το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», «Οι μεν και οι δεν» και φυσικά τους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη».

Ξεχωριστή, όμως και ως στιχουργός. Μάλιστα η Βέτα Μπετίνη έχει γράψει τους στίχους του τραγουδιού που όλοι κάποια στιγμή έχουν σιγοτραγουδήσει: Του «Μη γυρίσεις» που ερμήνευσαν οι αδερφοί Κατσιμίχα, το 1989.

Μάλιστα, η ίδια είχε αποκαλύψει ότι τα δύο αδέρφια δεν ήθελαν να βάλουν το όνομά της στο βίντεο κλιπ του κομματιού. «Το όνομά μου το έγραφε στον δίσκο, αλλά εκεί που θα το έβλεπε πολύς κόσμος, στο βιντεοκλίπ, δεν το έγραφε», σημείωνε όποτε γινόταν αναφορά σε αυτή την υπόθεση. «Ο Μπουρμάς είχε γράψει το τραγούδι και το είχε τραγουδήσει η Κλεοπάτρα, ως demo. Ηταν φίλη με τον Χάρη Κατσιμίχα, το ακούει και τρελαίνεται. Κι έκανε και το άλλο: άλλαξε δύο λέξεις μέσα στο τραγούδι. Αυτό ήταν που με τσάντισε πιο πολύ. Αλλιώς χέστ… εγώ αν θα μπει το όνομά μου στο βίντεο κλιπ. Και πήρε τον μισό στίχο στα δικαιώματα».

Ωστόσο όπως αναφέρει, ο Χάρης Κατσιμίχας την είχε αναζητήσει το 1992 προκειμένου να λύσουν το θέμα και μάλιστα τότε ρύθμισε και τα δικαιώματα στην ΑΕΠΙ, ώστε να τα λαμβάνει η ηθοποιός ακέραια. «Είχε έρθει ο Χάρης και με βρήκε και τα έριχνε σε άλλους, ότι δεν έφταιγε αυτός, ότι έφταιγε ο παραγωγός» σχολίασε η Μπετίνη για εκείνη τη συνάντηση. «Μου έχουν πει άνθρωποι που ήταν κολλητοί του πως είχε πάθει τέτοια τρέλα με αυτό το τραγούδι που δεν ήθελε να πιστέψει ότι είναι αλλουνού» πρόσθετε.

Να θυμίσουμε πως το «Μη γυρίσεις» συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο των Κατσιμιχαίων με τίτλο «Απρίλη ψεύτη» που κυκλοφόρησε το 1989.

«Για θυμήσου καλά

μήπως έχεις χαθεί μέσα σε δρόμους που καίνε
Βάλε εσύ μια φωνή
και αν δεν είμαι εκεί Χάρη να μη με λένε

Δεν είναι η ανάγκη
Δεν είναι η μοναξιά που εκεί θα με φέρει
Έχω αντέξει πολλά
Δε με ξέρεις καλά, κανείς δε με ξέρει

Μη γυρίσεις, τίποτα μη ζητήσεις
για ένα βράδυ μη με χαραμίσεις
Μη γυρίσεις, τίποτα μη ζητήσεις
για ένα βράδυ μη με χαραμίσεις

Μπαίνω μες στη σκιά,
με τυφλώνει το φως,
μ’ αρρωσταίνουν οι λέξεις
Έχω βαρεθεί
Δε θέλω να εξηγώ
Πρέπει εσύ να διαλέξεις

Όμως στο λέω ξανά
μήπως έχεις χαθεί μέσα σε δρόμους που καίνε
Βάλε εσύ μια φωνή
και αν δεν είμαι εκεί Χάρη να μη με λένε

Μη γυρίσεις, τίποτα μη ζητήσεις
για ένα βράδυ μη με χαραμίσεις
Μη γυρίσεις, τίποτα μη ζητήσεις
για ένα βράδυ μη με χαραμίσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ