Ο πρώην ποδοσφαιριστής Ζορζ Γουεά πάει για πρόεδρος της Λιβερίας -Κέρδισε τον α’ γύρο - iefimerida.gr

Ο πρώην ποδοσφαιριστής Ζορζ Γουεά πάει για πρόεδρος της Λιβερίας -Κέρδισε τον α’ γύρο

Ο Ζορζ Γουεά ψηφίζει στις εκλογές της πρόεδρο της Λιβερίας -Φωτογραφία:AP Photo/Abbas Dulleh
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην ποδοσφαιριστής Τζορτζ Γουεά επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Λιβερίας, συγκεντρώνοντας το 38,4% των ψήφων.

Ετσι πλέον θα τεθεί αντιμέτωπος στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο με τον νυν αντιπρόεδρο της χώρας Τζόζεφ Μποακάι.

Σύμφωνα με τα τελικά επίσημα αποτελέσματα, ο Γουεά επικράτησε με σχεδόν δέκα ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον Μποακάι, ο οποίος εξασφάλισε το 28,8% των ψήφων.

Ο Γουεά ήταν και πάλι υποψήφιος για την προεδρία το 2005 αλλά τότε ηττήθηκε από την Έλεν Τζόνσον-Σιρλίφ που έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Λιβερίας.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής Ζορζ Γουεά πάει για πρόεδρος της Λιβερίας -Κέρδισε τον α’ γύρο | iefimerida.gr 0
Ο πρώην ποδοσφαιριστής Ζορζ Γουεά πάει για πρόεδρος της Λιβερίας -Κέρδισε τον α’ γύρο | iefimerida.gr 1

Κατά την ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνιζόταν ως επιθετικός. Το 1995 βραβεύτηκε από τη FIFA ως ο Παίκτης της Χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα τιμήθηκε με την Χρυσή Μπάλα στην Ευρώπη, αλλά και το τίτλο του καλύτερου Αφρικανού ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Με τον τελευταίο τίτλο έχει βραβευτεί άλλες δύο φορές (1989, 1994). Ο Γουεά έχει ψηφιστεί από αθλητικούς συντάκτες από όλο τον κόσμο, ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Αφρικής για τον 20ο αιώνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζορτζ Γουεά Λιβερία Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ