Μέρκελ: Παγώστε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. - iefimerida.gr

Μέρκελ: Παγώστε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Η Ανγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο / Φωτογραφία: (AP Photo/Olivier Matthys)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι θα επιδιώξει το «πάγωμα» των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για την Τουρκία, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Ανγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο δήλωσε ότι η νομοθεσία της Αγκυρας κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και παρέπεμψε στις μαζικές εκκαθαρίσεις από την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ένταξη της Τουρκίας αγγίζουν τα 4,5 δισ. ευρώ. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η Ε.Ε. δεν πρέπει να «παγώσει» τα κονδύλια που δίνονται στην Αγκυρα για το προσφυγικό.

«Πρέπει να τηρήσουμε αυτή την υποχρέωσή μας επειδή τα κονδύλια αυτά βοηθούν τους πρόσφυγες, που ζουν σε δύσκολες συνθήκες» είπε η κ. Μέρκελ.

Και παρότι επαίνεσε τη δουλειά της κυβέρνησης Ερντογάν στο προσφυγικό, η κ. Μέρκελ εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία.

«Οι εξελίξεις στην Τουρκία πρέπει να αξιολογηθούν πολύ αρνητικά, δεδομένης της δικής μας κατανόησης της δημοκρατίας. Και όχι επειδή τόσοι Γερμανοί έχουν φυλακιστεί αλλά λόγω της γενικής κατεύθυνσης των εξελίξεων, που κινούνται, κατά τη δική μου γνώμη, προς τη λάθος κατεύθυνση» είπε η κ. Μέρκελ, και συμπλήρωσε: «Εχουμε σοβαρές ανησυχίες». Διπλωματικές πηγές δήλωσαν στο Bloomberg ότι παρότι δεν αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις για την Τουρκία στη Σύνοδο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιθανώς να συμφωνήσουν στην ανάγκη περιορισμού των κονδυλίων προς την Τουρκία.

Οι δηλώσεις της κ. Μέρκελ συνάδουν με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Πριν την επανεκλογή της, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε ισχυριστεί ότι πρέπει να μπει «φρένο» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύνοδος Κορυφής ΕΕ Μέρκελ Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ