Νωρίτερα η εκλογή νέου προέδρου αλλά μόνο από τη βάση - iefimerida.gr

Νωρίτερα η εκλογή νέου προέδρου αλλά μόνο από τη βάση

Νωρίτερα η εκλογή νέου προέδρου αλλά μόνο από τη βάση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξεταστεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα της διαδικασίας για την εκλογή νέας ηγεσίας. Σε ό,τι αφορά τον χρόνο ανάδειξης ηγεσίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρχικώς είχε υπονοήσει – μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα – ότι θα μπορούσε να γίνει μία εβδομάδα νωρίτερα σε σχέση με την ημερομηνία που έχει οριστεί, δηλαδή τη 18η Μαρτίου. Κάτι που οι στενοί του συνεργάτες του επιβεβαιώνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είχε αντίρρηση να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ούτως ώστε τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου να γίνει η αλλαγή ηγεσίας, κάτι που επιθυμούν.

Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διαπραγματεύεται την προοπτική η εκλογή νέου αρχηγού να μη γίνει από τη βάση. Παράλληλα φαίνεται να επανέρχεται το θέμα της εκλογής προέδρου μέσα από άλλη διαδικασία και όχι αυτή της καθολικής ψηφοφορίας από τα μέλη και τους φίλους.

Ένα ακόμα θέμα που αναμένεται να πέσει στο τραπέζι της συζήτησης είναι και η νέα κοινοβουλευτική πραγματικότητα που έχει προκύψει στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαγραφή των 22 βουλευτών που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μάλιστα αναμένεται να συζητηθεί και η στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στους διαγραμμένους βουλευτές. Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να δέχεται εισηγήσεις προκειμένου να παραπέμψει ορισμένους στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτού Θεσσαλονίκης Κυριακής Τεκτονίδου που τον... αποχαιρέτησε με τραγούδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ