Το Polestar 1 είναι υβριδικό κουπέ με 600 άλογα και ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 150 χιλιόμετρα - iefimerida.gr

Το Polestar 1 είναι υβριδικό κουπέ με 600 άλογα και ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 150 χιλιόμετρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση πως η Polestar, το τμήμα της Volvo που υπέγραφε τα πιο σπορ μοντέλα της, θα συνεχίσει ως ανεξάρτητη μάρκα παρουσιάστηκε και το πρώτο της μοντέλο.

Η πρεμιέρα του Polestar 1, όπως είναι η ονομασία του, έγινε στη Σαγκάη κι αυτό γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσιάζουν μία εκρηκτική άνοδο πωλήσεων στην ακμάζουσα κινέζικη αγορά και η Volvo έχει εστιάσει εκεί για την ανάπτυξή της. Όπως βλέπετε πρόκειται για ένα κουπέ 2+2 θέσεων, που κινείται από το υβριδικό σύστημα πρόωσης Electric Performance Hybrid, με απόδοση 600 ίππων.

Βάση είναι το πλαίσιο SPA της Volvo αν και η Polestar υποστηρίζει ότι έχει αλλάξει και εξελίξει περισσότερο από το 50% των εξαρτημάτων μέσω των δικών της μηχανικών, προκειμένου να φτιάξει ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο. Στην ίδια προσέγγιση οφείλεται και η επιλογή των νέων αμορτισέρ της Ohlins τεχνολογίας «Continuously Controlled Electronic Suspension» αλλά και η χρήση ανθρακονημάτων για το αμάξωμα.

Το Polestar 1 είναι υβριδικό κουπέ με 600 άλογα και ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 150 χιλιόμετρα | iefimerida.gr 0

Η Polestar, σε αυτή τη φάση παρουσίασης του πρώτου της μοντέλου ανέφερε απλά πως η plug in υβριδική μονάδα κίνησης θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα με δυνατότητα torque vectoring. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η αυτονομία του με πλήρως ηλεκτρική λειτουργία θα είναι της τάξεως των 150 χιλιομέτρων, γεγονός που καθιστά καθιστώντας το Polestar 1 το κορυφαίο υβριδικό στο συγκεκριμένο τομέα μέχρι στιγμής.

Το Polestar 1 είναι υβριδικό κουπέ με 600 άλογα και ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 150 χιλιόμετρα | iefimerida.gr 1

Το Polestar 1, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εταιρεία, θα εμφανιστεί στην αγορά στα μέσα του 2019 και θα κατασκευάζεται σε ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην πόλη Chengdu στην Kίνα, που θα είναι έτοιμο κατά τη διάρκεια του 2018.

Ενδιαφέρον είναι πως η Polestar σκοπεύει να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μοντέλο πωλήσεων εστιάζοντας στις online παραγγελίες, ενώ θα παρέχει προγράμματα υποστήριξης διετούς ή τριετούς διάρκειας στα οποία θα περιλαμβάνονται τα πάντα. Από τα σέρβις και την ασφάλιση μέχρι τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης άλλα μοντέλα της Polestar ή της Volvo καταβάλοντας ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα.

Το Polestar 1 είναι υβριδικό κουπέ με 600 άλογα και ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 150 χιλιόμετρα | iefimerida.gr 2

Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε πως όλα τα μελλοντικά της μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά, με το επόμενο, το Polestar 2, που θα είναι επίσης έτοιμο κατά τη διάρκεια του 2019, να είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volvo και άμεσος αντίπαλος του Tesla 3. Τέλος τα σχέδια της εταιρίας φθάνουν και έως το Polestar 3 το οποίο θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό μεσαίου μεγέθους SUV για μετά το 2020.

Το Polestar 1 είναι υβριδικό κουπέ με 600 άλογα και ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 150 χιλιόμετρα | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ POLESTAR 1
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ