Ανάλυση: Χάνονται για την Ελλάδα οι απευθείας προκρίσεις σε ομίλους -«Βουνό» η κατάκτηση της 12ης θέσης [πίνακας] - iefimerida.gr

Ανάλυση: Χάνονται για την Ελλάδα οι απευθείας προκρίσεις σε ομίλους -«Βουνό» η κατάκτηση της 12ης θέσης [πίνακας]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δεινή θέση στη βαθμολογία της UEFA βρίσκεται η Ελλάδα, που κινδυνεύει να πέσει ακόμα και στη 15η θέση και να χαθεί έτσι το όνειρο της απευθείας παρουσίας ελληνικών ομάδων σε ομίλους τη σεζόν 2019-2020!

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται στη 13η θέση με 27.200 βαθμούς, 400 πίσω από την Αυστρία που βρίσκεται στη «χρυσοφόρα» 12η θέση με 27.600 βαθμούς. Όποια χώρα βρεθεί σε αυτή τη θέση εξασφαλίζει την απευθείας παρουσία δύο ομάδων σε ομίλους τη σεζόν 2019-2020. Ο πρωταθλητής θα παίξει απευθείας στα play offs του Champions League (άρα είτε θα μπει σε ομίλους CL είτε σε ομίλους Europa αν αποκλειστεί), ενώ ο κυπελλούχος απευθείας σε ομίλους του Europa League

Πέρα από την Αυστρία, όμως, πίσω από την Ελλάδα ακολουθούν στη 14η θέση η Τσεχία με 27.175 βαθμούς και στη 15η θέση η Ελβετία με 26.200 βαθμούς, μετά το εκπληκτικό χθεσινό «διπλό» της Βασιλείας στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ για το Champions League.

Για να μπορέσει, λοιπόν, η χώρα μας να εξασφαλίσει τη 12η θέση στο τέλος της φετινής σεζόν πρέπει να συμβούν πολλές... ανατροπές.

Aς δούμε όμως τι έπεται:

Η Αυστρία (12η θέση - 27.600 βαθμούς) έχει δύο ομάδες που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (από 4 που ξεκίνησαν). Και οι δύο είναι στο Europa League, με τη μία μάλιστα στον όμιλο της ΑΕΚ. Αν υποθέσουμε ότι η Ένωση θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League -όπως είναι και το λογικό σενάριο τη δεδομένη στιγμή- αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η Αούστρια Βιέννης θα μείνει εκτός. Πλην όμως, η Σάλτσμπουργκ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 1η θέση του ομίλου της με 4 βαθμούς, ακολουθούμενη... κατά πόδας από Κόνιασπορ και Μαρσέιγ (από 3 β.), οπότε όλα παίζονται.
Τα εναπομείναντα ματς της Αούστρια Βιέννης είναι με Ριέκα (εντός απόψε, εκτός σε δύο εβδομάδες), εκτός με Μίλαν, εντός με ΑΕΚ.
Τα εναπομείναντα ματς της Σάλτσμπουργκ είναι με Κόνιασπορ (εκτός απόψε, εντός σε δύο εβδομάδες), εντός με την πορτογαλική Γκιμαράες, εκτός με Μαρσέιγ.

Η Τσεχία (14η θέση - 27.175 βαθμοί) έχει τρεις εκπροσώπους της στην Ευρώπη (από 5 που ξεκίνησαν). Και οι τρεις αγωνίζονται στο Europa League. Η Σλάβια Πράγας είναι επικεφαλής στον 1ο Όμιλο με 4 βαθμούς, όσους και η Βιγιαρεάλ, ενώ έπονται η Αστάνα και η Μπακάμπι Τελ Αβίβ με 1 βαθμό. Η Ζλιν είναι ουραγός στον 6ο Όμιλο, με μόλις 1 βαθμό, την ίδια στιγμή που η βαθμολογία έχει ως εξής: Λοκομοτίβ Μόσχας 4 β., Κοπεγχάγη 2 β., Σερίφ Τιρασπόλ 2 β. Τέλος, η Πλζεν βρίσκεται στη 2η θέση του 7ου Ομίλου, ισοβαθμώντας με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά (από 3 β.), την ίδια ώρα που η Στεάουα Βουκουρεστίου είναι στην κορυφή με 6 β. και η ελβετική Λουγκάνο τελευταία χωρίς βαθμό.
Τα εναπομείναντα ματς της Σλάβια Πράγας: Βιγιαρεάλ (εκτός απόψε, εντός σε 2 εβδομάδες), εκτός με Μακάμπι Τελ Αβίβ, εντός με Αστάνα.
Τα εναπομείναντα ματς της Ζλιν: Κοπεγχάγη (εντός απόψε, εκτός στις 2 Νοεμβρίου), εκτός με Σερίφ, εντός με Λοκομοτίβ Μόσχας.
Τα εναπομείναντα ματς της Πλζεν: Λουγκάνο (εκτός απόψε, εντός σε δύο εβδομάδες), εντός με Στεάουα, εκτός με Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Η Ελβετία (15η θέση - 26.200 β.) συνεχίζει και αυτή με τρεις ομάδες (από 5 που ξεκίνησαν). Η Βασιλεία στο Champions League κυριολεκτικά εκπλήσσει, καθώς μετά τη χθεσινή νίκη της στη Ρωσία επί της ΤΣΣΚΑ βρέθηκε στη 2η θέση του 1ου Ομίλου με 6 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τρεις περισσότερους από τη ρωσική ομάδα, με την Μπενφίκα στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό. Στο Europa League, η Γιουνγκ Μπόις βρίσκεται στη 2η θέση του 2ου Ομίλου με 2 βαθμούς. Πρωτοπόρος σε αυτόν τον όμιλο είναι η Ντιναμό Κιέβου με 6 β., ενώ από 1 βαθμό έχουν Παρτιζάν και Σκεντέρμπεου. Όσο για τη Λουγκάνο, είναι ουραγός στον 7ο Όμιλο, με δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια.
Τα εναπομείναντα ματς της Βασιλείας: εντός με ΤΣΣΚΑ Μόσχας (31/10), εντός με Γιουνάιτεντ, εκτός με Μπενφίκα.
Τα εναπομείναντα ματς της Γιουνγκ Μπόις: Ντιναμό Κιέβου (εκτός απόψε, εντός στις 2/11), εκτός με Παρτιζάν, εντός με Σκεντέρμπεου.
Τα εναπομείναντα ματς της Λουγκάνο: Πλζεν (εντός απόψε, εκτός σε δύο εβδομάδες), εντός με Χαποέλ Μπερ Σεβά, εκτός με Στεάουα Βουκουρεστίου.

Συνεπώς, η ΑΕΚ «πρέπει» να περάσει στην επόμενη φάση, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις όποιες (λίγες, είναι η αλήθεια) ελπίδες για να «κλέψουμε» εμείς τη 12η θέση της βαθμολογίας, ενώ ευχής έργον θα ήταν και ο Ολυμπιακός να πάρει βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια του και -γιατί όχι;- να προκριθεί και αυτός ως τρίτος στην επόμενη φάση του Europa League.

Ποιο είναι το «καλό» στοιχείο σε όλη την υπόθεση; Οτι η Ολλανδία, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 11η θέση με 28.549 βαθμούς, πιθανότατα θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και αυτό διότι η Φέγενορντ στο Champions League είναι τελευταία στον όμιλό της χωρίς βαθμό (και με πρόγραμμα-βουνό στη συνέχεια), ενώ η Φίτεσε στο Europa League επίσης βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου της χωρίς βαθμό, όταν οι δύο που προκρίνονται αυτή τη στιγμή (Νις και Λάτσιο) έχουν ήδη μαζέψει 6 βαθμούς.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να προσπεράσει στη βαθμολογία την Ολλανδία και συνεπώς να έχει έναν αντίπαλο λιγότερο στη μάχη για την κατάκτηση της 12ης θέσης. Άρα, θα της αρκεί να βρεθεί μπροστά από δύο εκ των Αυστρίας, Τσεχίας και Ελβετίας για να πάρει εκείνη τη 12η θέση και τις απευθείας προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς ομίλους τη σεζόν 2019-2020.

Δείτε τη βαθμολογία της UEFA σήμερα, 19/10/2017:

Ανάλυση: Χάνονται για την Ελλάδα οι απευθείας προκρίσεις σε ομίλους -«Βουνό» η κατάκτηση της 12ης θέσης [πίνακας] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα UEFA βαθμολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ