Αφγανιστάν: Νέα επίθεση από τους Ταλιμπάν- Σκότωσαν πάνω από 43 στρατιώτες - iefimerida.gr

Αφγανιστάν: Νέα επίθεση από τους Ταλιμπάν- Σκότωσαν πάνω από 43 στρατιώτες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ταλιμπάν προκάλεσαν νέα σφαγή σήμερα στο Αφγανιστάν σκοτώνοντας τουλάχιστον 43 στρατιώτες στην επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον της βάσης τους στο νότιο τμήμα της χώρας

Η βάση καταστράφηκε ολοσχερώς όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά Humvee. Αυτή είναι η τρίτη επίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων σε διάστημα 48 ωρών.

Σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Άμυνας, «περισσότεροι από 60 στρατιώτες βρίσκονταν στη βάση, 43 έχουν σκοτωθεί, εννέα έχουν τραυματιστεί και έξι αγνοούνται».

«Δέκα δράστες σκοτώθηκαν», προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

«Η επίθεση εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί στις 02:50 (τοπική ώρα, 01:20 ώρα Ελλάδας) όταν μια ομάδα ανταρτών επιτέθηκε εναντίον της βάσης Σάσμο στην περιοχή Μάιουαντ», επεσήμανε η ανακοίνωση.

«Πιστεύουμε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν τουλάχιστον ένα Humvee γεμάτο εκρηκτικά τα οποία πυροδότησαν στην είσοδο της βάσης. Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε αν υπήρχαν άλλα, αλλά δυστυχώς δεν έχει μείνει τίποτε από το στρατόπεδο. Έχουν καεί τα πάντα», δήλωσε ο στρατηόγς Ντάουλατ Ουαζίρι εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Ενισχύσεις έχουν σταλεί στη βάση.

Σε μήνυμά τους προς τον Τύπο οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, επισημαίνοντας ότι «οι 60 στρατιώτες που ήταν παρόντες σκοτώθηκαν».

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας διαβεβαίωσε ότι «μόνο ένα Humvee, που εκλάπη από τον στρατό, χρησιμοποιήθηκε».

«Όταν αυτού του είδους το όχημα είναι γεμάτο εκρηκτικά, ένα μόνο αρκεί για να γίνουν τεράστιες ζημιές. Η βάση έχει καταστραφεί, δεν μένει τίποτε παρά το τείχος προστασίας», υπογράμμισε ο αξιωματούχος αυτός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ταλιμπάν είχαν «απειλήσει» επανειλημμένα τη βάση αυτή πρόσφατα.

Τα πτώματα των θυμάτων αλλά και οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο από τη στρατιωτική βάση της Κανταχάρ.

Η περιοχή Μάιουαντ, όπου σημειώθηκε η επίθεση είναι απομονωμένη, σε μια ζώνη που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη, 80 χιλιόμετρα δυτικά της Κανταχάρ και κοντά στα σύνορα με την επαρχία Χελμάντ.

Η επίθεση αυτή είναι η τρίτη για την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη οι Ταλιμπάν σε διάστημα 48 ωρών εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ οι αντάρτες κατηγορούνται ότι εξαπέλυσαν κι άλλη επίθεση σήμερα τα ξημερώματα στην επαρχία Γκάζνι, νότια της Καμπούλ.

«Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από την επίθεση εναντίον του φυλακίου τους» στην περιοχή Άνταρ, η οποία είχε δεχθεί επίθεση και την Τρίτη, ανακοίνωσε ο διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας, ο Μοχάμαντ Ζάμαν.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτή πριν δύο ημέρες.

Επίσης την Τρίτη περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση των Ταλιμπάν σε ένα συγκρότημα όπου στεγάζονται πολλές υπηρεσίες της αστυνομίας στην πόλη Γκάρντεζ της επαρχίας Πακτίγια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ