Καταλονία: Ο Πουτζδεμόν δεν ξεκαθάρισε και πάλι αν κήρυξε την ανεξαρτησία - iefimerida.gr

Καταλονία: Ο Πουτζδεμόν δεν ξεκαθάρισε και πάλι αν κήρυξε την ανεξαρτησία

AP Photo/Manu Fernandez
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν δήλωσε σήμερα ότι το κοινοβούλιο της επαρχίας θα μπορούσε να ψηφίσει για την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας της, αν δεν γίνει διάλογος με τη Μαδρίτη.

Ωστόσο ο Πουτζδεμόν δεν διευκρίνισε αν κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας ή όχι.

Ειδικότερα, σε σημερινή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ο πρόεδρος της Καταλονίας αναφέρει ότι η απόσχιση από την Ισπανία παραμένει «παγωμένη», προειδοποιεί όμως ότι τυχόν αφαίρεση του αυτοδιοίκητου μπορεί να οδηγήσει σε επίσημη κήρυξη ανεξαρτησίας από τη Βαρκελώνη.

«Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να εμποδίζει τον διάλογο και συνεχίσει την καταστολή, το καταλανικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να προχωρήσει, αν κριθεί σωστό, στην ψηφοφορία για την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Πουτζντεμόν στην επιστολή που απέστειλε στον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Από την πλευρά της η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κάνει επίσημη ανακοίνωση για την κρίση με την Καταλονία στις 10:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με πηγές, το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας θα προχωρήσει το Σάββατο στην ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος μετά την επιστολή του Πουτζντεμόν.

Καταλονία: Ο Πουτζδεμόν δεν ξεκαθάρισε και πάλι αν κήρυξε την ανεξαρτησία | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ