Νόμο για την απαγόρευση της μπούρκας εισάγει και το Κεμπέκ - iefimerida.gr

Νόμο για την απαγόρευση της μπούρκας εισάγει και το Κεμπέκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απαγόρευση του νικάμπ και της μπούρκας για όλες τις δημόσιες υπαλλήλους, αλλά και για όσες γυναίκες δέχονται δημόσιες υπηρεσίες, σχεδιάζει η διοίκηση του Κεμπέκ, λίγες εβδομάδες μετά την θέσπιση ανάλογου νόμου στη Γερμανία.

Η σχετική απαγόρευση υιοθετήθηκε χθες, Τετάρτη, μετά από δύο χρόνια διαβουλεύσεων στο πλαίσιο του νόμου για τη «θρησκευτική ουδετερότητα». Θεωρείται ως ο πρώτος τέτοιος νόμος που εφαρμόζεται στη βόρεια Αμερική.

Σταδιακά μέχρι τον Αύγουστο ο νόμος για τη «θρησκευτική ουδετερότητα» θα απαγορεύσει την πλήρη κάλυψη του προσώπου και σε όσες γυναίκες επισκέπτονται υπουργεία, πανεπιστήμια, δημόσια νοσοκομεία και γενικά δημοτικούς χώρους.

Το νομοσχέδιο έχει ανοίξει ευρύ πεδίο αντιπαραθέσεων στον Καναδά, με τους αντιπάλους του να κάνουν λόγο για «στοχοποίηση των μουσουλμάνων γυναικών», ενός πληθυσμού που ήδη θεωρείται περιθωριοποιημένος και στιγματισμένος. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά, τα εγκλήματα μίσους κατά Καναδών Μουσουλμάνων αυξήθηκαν από το 2012 έως το 2015 κατά 253%.

Στην τελευταία επταετία, το 2010 και το 2013, δύο παρόμοια νομοσχέδια είχαν εισαχθεί προς ψήφιση αλλά δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία. Το 2013 το νομοσχέδιο απαγόρευε στους δημόσιους υπαλλήλους να φορούν οποιαδήποτε «εμφανή» θρησκευτικά σύμβολα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κεμπέκ νόμος απαγόρευση μπούρκα νικάμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ