Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη με υλικό παιδικής πορνογραφίας - iefimerida.gr

Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη με υλικό παιδικής πορνογραφίας

Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη με υλικό παιδικής πορνογραφίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έρευνα των διωκτικών αρχών για την παιδική πορνογραφία έβγαλε «λαυράκι».Ανάμεσα στα τρία άτομα που συνελήφθησαν από την ασφάλεια Αττικής βρίσκεται και ένας πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος κατέχει υψηλό αξίωμα στο Πεντάγωνο.

Η σύλληψή τους έγινε όταν διαπιστώθηκε πως άτομα, χρησιμοποιώντας 123 διαφορετικές IP διευθύνσεις εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο), με σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ύστερα από τη γνωστοποίηση των στοιχείων ταυτότητας τους από τις συμβαλλόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν:

Στο σπίτι του 34χρονου στο Ελληνικό, τριακόσιοι δέκα πέντε (315) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι αποθήκευσης και τριάντα δύο (32) σκληροί δίσκοι, με αποθηκευμένες χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες
Στο σπίτι του 54χρονου στην Αθήνα, δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, με αποθηκευμένες εκατοντάδες φωτογραφίες και
Στο σπίτι του 47χρονου στην Αγία Παρασκευή, δέκα οχτώ (18) σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένες δεκάδες φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, ο πλοίαρχος που συνελήφθη υπηρετούσε στο Πεντάγωνο ως Διευθυντής Πληροφορικής του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο 47χρονος ανώτατος αξιωματικός ήταν άριστος γνώστης του διαδικτύου και είχε πρόσβαση στα συστήματα πληροφορικής. Το γεγονός αυτό του επέτρεπε να μπαίνει στο σύστημα, να διακινεί το σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας και στη συνέχεια να σβήνει τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Το βράδυ της Τρίτης όμως ο πλοίαρχος έκανε ένα μοιραίο λάθος. Τον πήρε ο ύπνος με αποτέλεσμα να μην προλάβει να σβήσει τα ίχνη του, να εντοπιστεί και στη συνέχεια να συλληφθεί από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ