Στο βιβλίο επισκεπτών του Blair House υπέγραψε ο Τσίπρας - iefimerida.gr

Στο βιβλίο επισκεπτών του Blair House υπέγραψε ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τo βιβλίο επισκεπτών του Blair House, στο οποίο δέχθηκε την Αμερικανική φιλοξενία κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Twitter, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία, αναφέρεται: «Υπογραφή στο βιβλίο επισκεπτών του Blair House στο οποίο δεχθήκαμε την Αμερικανική φιλοξενία».

Υπογραφή στο βιβλίο επισκεπτών του Blair House στο οποίο δεχθήκαμε την Αμερικανική φιλοξενία. pic.twitter.com/IhBTQcm7vb

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο τέταρτος Έλληνας πρωθυπουργός, από τη μεταπολίτευση και μετά, που φιλοξενήθηκε στο Blair House, ήτοι την προεδρική κατοικία φιλοξενίας υψηλών προσώπων (President's Guest House) όπως το λένε επίσημα στη διπλωματική γλώσσα.

Ο λευκός πολυόροφος ξενώνας με τα γκρι κεραμίδια βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο και περιλαμβάνει σαλόνια, τραπεζαρίες και υπνοδωμάτια υψηλής αισθητικής για τους εκάστοτε επίσημους προσκεκλημένους του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο προηγούμενος Έλληνας «ένοικος» του Blair House ήταν ο Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη και τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, τον Ιανουάριο του 2002.

Το Απρίλιο του 1994, το Blair House φιλοξενεί, για πρώτη φορά, τον Ανδρέα Παπανδρέου προσκεκλημένο του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον. Ο Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο τον Μάιο του 2005, ενώ τον Ιούνιο του 1990, το Blair House υποδέχτηκε τον μόλις δύο μήνες εκλεγμένο Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας ΗΠΑ Blair House
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ