Τσίπρας: Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο -Προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα - iefimerida.gr

Τσίπρας: Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο -Προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο Ιντιστούτο Brookings.

«Υποστηρίζουμε την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ και έχουμε ενεργό ρόλο για να τη διατηρήσουμε σε δρόμο δημοκρατίας και διαλόγου. Η Ελλάδα προστατεύει ανυποχώρητα τα κυριαρχικά δικαιώματά της στο Αιγαίο, ενάντια στις παράνομες τουρκικές απαιτήσεις και προκλήσεις, ενώ την ίδια στιγμή είναι εγκρατής και ενθαρρύνει τον διάλογο», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Νωρίτερα, είχε επισημάνει ότι η χώρα μας μπαίνει σε νέα εποχή, κάνοντας λόγο για δυναμική οικονομία, ενώ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι ένας κόμβος για την ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες και τόνισε ότι αποτελούμε πυλώνα ασφάλειας στην περιοχή.

Χαρακτήρισε ως μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας τη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι αυτή περιλαμβάνει τη ζωτικής σημασίας βάση στη Σούδα, όπως και συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

«Καταφέραμε να αφήσουμε πίσω την κρίση, αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτήν», τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα επέστρεψε.

«Ηρθε η ώρα να εμπιστευτείτε την Ελλάδα. Χαίρομαι που και ο κ. Τραμπ προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει αυτό το μήνυμα», σημείωσε ακόμη.

«Χαίρομαι που το ΔΝΤ δηλώνει ότι θα αλλάξει κατεύθυνση, δεν απαιτεί νέα μέτρα και επιμένει στην ελάφρυνση χρέους. Ακούστηκε σαν μουσική στα αυτιά μου όταν το είπε η κ. Λαγκάρντ. Οι προβλέψεις του Ταμείου αποδείχθηκαν λανθασμένες και κατά συνέπεια υπονομεύθηκε η αξιοπιστία του ΔΝΤ», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ινστιτούτο Brookings
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ