Η Ρωσίδα «Πάρις Χίλτον» κατεβαίνει στις προεδρικές εκλογές -Ποια είναι η Ξένια Σομπτσάκ [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Ρωσίδα «Πάρις Χίλτον» κατεβαίνει στις προεδρικές εκλογές -Ποια είναι η Ξένια Σομπτσάκ [εικόνες]

H Σόμπτσα με τον σύζυγό της (Φωτογραφία: AP/ Artur Lebedev)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έχουν χαρακτηρίσει ως τη «ρωσική εκδοχή» της Πάρις Χίλτον. Τώρα, η Ξένια Σομπτσάκ θέλει να εγκατασταθεί στο Κρεμλίνο και κατεβαίνει στις ρωσικές προεδρικές εκλογές.

Η 35χρονη δημοσιογράφος, ηθοποιός και κοσμική ανακοίνωσε την απόφασή της με ένα βίντεο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο, στο οποίο δηλώνει ότι κατεβαίνει στις εκλογές... εναντίον όλων. «Οταν ήμουν 18 ετών και σπούδαζα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε πρόεδρος της Ρωσίας. Παιδιά που γεννήθηκαν εκείνη τη χρονιά θα πάνε να ψηφίσουν τώρα. Σκεφτείτε το», αναφέρει ακόμη, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ρωσίδα «Πάρις Χίλτον» κατεβαίνει στις προεδρικές εκλογές -Ποια είναι η Ξένια Σομπτσάκ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η υποψηφιότητά της προσφέρει μία επιλογή στους φιλελεύθερους ψηφοφόρους που είναι δυσαρεστημένοι με το Κρεμλίνο, αλλά έχει ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επισημαίνοντας ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν, αν είναι υποψήφιος. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν το έχει ανακοινώσει ακόμη αυτό επίσημα, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα το πράξει.

Ο μεγαλύτερος επικριτής του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, σχολιάζοντας πρόσφατα τις φήμες για την υποψηφιότητα της Σόμπτσακ είχε δηλώσει ότι το Κρεμλίνο τη χρησιμοποιεί σαν αλεξικέραυνο για τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων. «Την βάζουν σε αυτό το αηδιαστικό παιχνίδι του Κρεμλίνου, με τίτλο ''Ας βάλουμε έναν φιλελεύθερο περίγελο στις εκλογές, προκειμένου να αποσπάσουμε την προσοχή», είχε δηλώσει.

Η Ρωσίδα «Πάρις Χίλτον» κατεβαίνει στις προεδρικές εκλογές -Ποια είναι η Ξένια Σομπτσάκ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η Ρωσίδα «Πάρις Χίλτον» κατεβαίνει στις προεδρικές εκλογές -Ποια είναι η Ξένια Σομπτσάκ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ποια είναι

Η 35χρονη είναι κόρη του Ανατόλι Σόμπσακ, που είχε διατελέσει δήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης και υπήρξε μέντορας του Πούτιν. Η μητέρα της, Λουντμίλα Ναρούσοβα, είναι βουλευτής.

Η ίδια συχνά ποζάρει στο Instagram με ρούχα διάσημων σχεδιαστών δημοσιεύει φωτογραφίες της από πολυτελείς κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η Ρωσίδα «Πάρις Χίλτον» κατεβαίνει στις προεδρικές εκλογές -Ποια είναι η Ξένια Σομπτσάκ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο MGIMO της Μόσχας έγινε γνωστή σε όλη τη χώρα παρουσιάζοντας το ριάλιτι «Dom 2». Εχει δουλέψει ως ηθοποιός -εμφανίστηκε στην ταινία του 2004 «Thieves and Prostitutes»- ενώ έχει σχεδιάσει ρούχα και παπούτσια. Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Μαξίμ Βιτόργκαν.

Στην πορεία ασχολήθηκε με την πολιτική, κάνοντας αντιπολίτευση, το 2012, όταν ο Πούτιν επανεκλεγόταν πρόεδρος.

Εχει εμφανιστεί σε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, κάνει αναρτήσεις κατά του Κρεμλίνου στα social media, και λέει ειδήσεις στο αντιπολιτευόμενο κανάλι TV Rain.

Η Ρωσίδα «Πάρις Χίλτον» κατεβαίνει στις προεδρικές εκλογές -Ποια είναι η Ξένια Σομπτσάκ [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ