Στον Λευκό Οίκο για δεύτερη φορά ο Τσίπρας -Παρέδωσε έγγραφο για τις τουρκικές παραβιάσεις στον Πενς [εικόνες] - iefimerida.gr

Στον Λευκό Οίκο για δεύτερη φορά ο Τσίπρας -Παρέδωσε έγγραφο για τις τουρκικές παραβιάσεις στον Πενς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.

Στην εν λόγω συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο, παραβρέθηκαν και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, καθώς και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ @VP κ. Mike Pence @mike_pence στον Λευκό Οίκο @Whitehouse. pic.twitter.com/FrnoBMTUH7


«Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά & αμυντικά» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός, ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα tweet του ανέφερε: «Με τον Μάικ Πενς αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις».

Με τον Aντιπρόεδρο @VP Mike Pence αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις. pic.twitter.com/WNhBPp5zf3

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά & αμυντικά.

Με τη σειρά του, ο Μάικ Πενς τόνισε σε tweet του: «Φιλοξένησα τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σήμερα για να συνεχίσουμε τις συζητήσεις για την άμυνα, την ενέργεια, το εμπόριο και τις εμπορικές συναλλαγές μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ χτες».

Hosted Greek PM @Tsipras_EU today to continue discussions on defense, energy, commerce & trade following his meeting w/ @POTUS yesterday. pic.twitter.com/uBpEkpIKIY

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ βρέθηκαν τα ελληνοτουρκικά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός παρέδωσε στον Αντιπρόεδρο Πενς non paper που περιλαμβάνει όλα τα στατιστικά στοιχεία -ανά μήνα από το 2013 έως τώρα, τον Οκτώβριο-, παραβιάσεις, υπερπτήσεις, εμπλοκές, παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Οι αμερικανικές αρχές ενημερώνονται σταθερά από την πρεσβεία για αυτά τα στοιχεία, ωστόσο ο Αντιπρόεδρος έδειξε να το εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή.

Σχετικά με την Τουρκία, από την πλευρά των ΗΠΑ σαφώς υπάρχει ανησυχία σε διάφορα επίπεδα, και για τις εσωτερικές εξελίξεις και για τις γενικότερες επιλογές της Τουρκίας σε γεωπολιτικό επίπεδο, και θεωρούν παράλληλα ολοένα και πιο σημαντική τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας δικής μας.

Από την ελληνική πλευρά τονίστηκε η σημασία που έχει το επικείμενο ταξίδι του Έλληνας ΥΠΕΞ στην Τουρκία.

Στον Λευκό Οίκο για δεύτερη φορά ο Τσίπρας -Παρέδωσε έγγραφο για τις τουρκικές παραβιάσεις στον Πενς [εικόνες]  | iefimerida.gr 0
Στον Λευκό Οίκο για δεύτερη φορά ο Τσίπρας -Παρέδωσε έγγραφο για τις τουρκικές παραβιάσεις στον Πενς [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας Λευκός Οίκος ΠΕΝΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ