Μελίνα Μερκούρη: «Από τη ζωή μέχρι το θάνατο, ένα τσιγάρο δρόμος» - iefimerida.gr

Μελίνα Μερκούρη: «Από τη ζωή μέχρι το θάνατο, ένα τσιγάρο δρόμος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Γεννήθηκα Ελληνίδα, θα πεθάνω Ελληνίδα»: μία ιστορική δήλωση που όλοι θα θυμόμαστε να την λέει η Μελίνα Μερκούρη στην είδηση πως η χούντα της αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια.

Η διάσημη σε όλο τον κόσμο για τις ερμηνείες της ηθοποιός με το βροντερό γέλιο, όπως γράφει ο διεθνής Τύπος, και υπέρμαχος της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, Μελίνα Μερκούρη, γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 97 χρόνια.

Η Μελίνα Μερκούρη (Μαρία Αμαλία Μερκούρη) ήταν ηθοποιός και πολιτικός. Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1920 και ήταν η αγαπημένη εγγονή του δημάρχου Αθηναίων Σπύρου Μερκούρη και κόρη του βουλευτή της ΕΔΑ και υπουργού Σταμάτη Μερκούρη.

Τον Σεπτέμβριο του 1938, η Μελίνα γίνεται δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με συμμαθητές τη Δέσπω Διαμαντίδου, την Αλέξα Παϊζη, τον Ανδρέα Φιλιππίδη και τον Αλέξη Δαμιανό.

Το χειμώνα του 1939, σε ηλικία μόλις 19 ετών, παντρεύεται τον Παναγή Χαροκόπο ενώ αργότερα στην κατοχή είχε για εραστή τον δοσίλογο μαυραγορίτη Φειδία (Αλέξη) Γιαδικιάρογλου.

Διαβάστε τις πιο διάσημες φράσεις της Μελίνας Μερκούρη που γεννήθηκε σαν σήμερα στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ