Βερολίνο σε Τραμπ: Και εμείς στηρίζουμε την Ελλάδα - iefimerida.gr

Βερολίνο σε Τραμπ: Και εμείς στηρίζουμε την Ελλάδα

Φωτογραφία:  (AP Photo/Michael Sohn)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα «καρφί» απάντησε στις χτεσινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τα περί αμερικανικής στήριξης στην Ελλάδα στο ζήτημα του χρέους, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Ζάιμπερτ είπε χαρακτηριστικά: «Κι εμείς στηρίζουμε, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά πάντως ειδικά στο χρέος, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι δεν γνωρίζει ολόκληρη τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, ανέφερε ωστόσο ότι ο ίδιος έχει επανειλημμένα τονίσει τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, αποτελεί και θέση του Eurogroup και δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμφωνία ελληνικής και αμερικανικής πλευράς για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι ως γερμανική κυβέρνηση δεν έχει βεβαίως τίποτα να σχολιάσει σε ό,τι αφορά το πώς η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της στον τομέα της αμυντικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ