Βρετανός νεοναζί έφυγε από το κόμμα αποκαλύπτοντας ότι είναι gay και Εβραίος [εικόνες] - iefimerida.gr

Βρετανός νεοναζί έφυγε από το κόμμα αποκαλύπτοντας ότι είναι gay και Εβραίος [εικόνες]

O Βρετανός Κέβιν Γουϊλσο αποκήρυξε τον εθνοφυλετισμό (Φωτογραφία: YouTube)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε στη βρετανική κοινή γνώμη η αποκάλυψη ενός γνωστού νεοναζί και επιφανούς τη δεκαετία του ‘80 μέλους της φασιστικής οργάνωσης «Εθνικό Μέτωπο» (National Front) ότι έχει εβραϊκές ρίζες κι ότι είναι gay, παράλληλα με την ανακοίνωση ότι εγκαταλείπει την ακροδεξιά.

Υπέρμαχος της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και μέχρι την περασμένη άνοιξη ο 58χρονος Κέβιν Γουίλσο μίλησε στο βρετανικό δίκτυο Channel 4 για το βίαιο παρελθόν του, όπως όταν έσπασε μια καρέκλα στο κεφάλι ενός ανθρώπου στο Λιντς και πρωτοστάτησε στη βεβήλωση ενός ισλαμικού τεμένους στο Άιλςμπουρι.

Είπε ότι εντάχθηκε στην ακροδεξιά από την ηλικία των 18 ετών «επειδή δεν είχε πολλούς φίλους στο σχολείο» και αποζητούσε «τη συντροφικότητα» και «την αίσθηση του να ανήκεις σε μια ομάδα ατόμων που είχαν ένα σκοπό.»

«Ακόμη και αν καταλήξεις να είσαι με μια ομάδα ανθρώπων αποκομμένων από την κοινωνία λόγω των ακραίων απόψεών τους, έχεις την αίσθηση της συντροφικότητας, ότι είσαι μέλος μιας ομάδας που δέχεται επίθεση από άλλους ανθρώπους».

Here's Kevin Wilshaw from Aylesbury getting ready for Hitler's birthday next month... pic.twitter.com/tYYqzbOKbd

Ο Γουίλσο είπε ότι κατάλαβε πως ο ρατσισμός είναι «σκουπίδια» κι αποφάσισε να εγκαταλείψει την ακροδεξιά όταν έγινε ο ίδιος στόχος κακοποίησης από τους πρώην συντρόφους του λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

«Σε μια -δυο περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν έγινε αποδέκτης μίσους από τους ανθρώπους στους οποίους ήθελα να ανήκω. Η κοινωνία σε αποδέχεται αν είσαι gay, αλλά όχι αυτοί οι άνθρωποι. Το διαπίστωσα όταν μου επιτέθηκαν επειδή υποψιάζονταν ότι είμαι ομοφυλόφιλος.»

Ο Γουίλσο παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια τεράστια αντίφαση ανάμεσα σ’ αυτά που υποστήριζε ως νεοναζί επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και στις εβραϊκές του ρίζες και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Βρετανός νεοναζί έφυγε από το κόμμα αποκαλύπτοντας ότι είναι gay και Εβραίος [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Μπορεί να είναι τρομερά εγωιστικό να το λέω, αλλά είναι αλήθεια. Είδα ανθρώπους να τους κακοποιούν, να τους βρίζουν και να τους φτύνουν στους δρόμους -αλλά μόνον όταν στρέφονται εναντίον σου συνειδητοποιείς ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος. Υπάρχουν άλλα ηγετικά μέλη στο Εθνικό Μέτωπο που είναι ανοικτά ομοφυλόφιλοι. Αλλά κανένας δεν έβλεπε την αντίφαση του να είσαι δεδηλωμένος gay και να ηγείσαι μιας ομοφοβικής οργάνωσης. Δεν βγάζει νόημα».

Ο Γουίλσο λέει ότι κατατρύχεται τώρα από έντονες τύψεις συνείδησης για το παρελθόν του και θέλει πλέον να πολεμήσει το ρατσισμό, αν και φοβάται αντίποινα από την ακροδεξιά για την «προδοσία» του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ