Κόλιν Φερθ: Ντρέπομαι που δεν μίλησα όταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πήγε να βιάσει συνάδελφό μου [εικόνες] - iefimerida.gr

Κόλιν Φερθ: Ντρέπομαι που δεν μίλησα όταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πήγε να βιάσει συνάδελφό μου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις διάσημων ηθοποιών από τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν δεν έχουν τελειωμό και τώρα ήρθε η σειρά του διάσημου Βρετανού ηθοποιού Κόλιν Φερθ να δηλώσει μετανιωμένος που δεν μίλησε όταν ο παραγωγός προσπάθησε να βιάσει μία από τις συμπρωταγωνίστριές του.

Η Σοφί Ντιξ ήταν μία επίδοξη ηθοποιός που ομολόγησε πως κακοποιήθηκε από τον Γουαϊνστάιν στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The Advocate» με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ το 1990.

Κόλιν Φερθ: Ντρέπομαι που δεν μίλησα όταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πήγε να βιάσει συνάδελφό μου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στη δήλωσή του, ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός αναφέρει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η Σοφί μίλησε μετά από τόσα χρόνια. Συναντήθηκα μαζί της τυχαία σε ένα πάρτι κάποια στιγμή μετά τα γυρίσματα της ταινίας – περίπου 25 χρόνια πριν. Μου είχε πει ότι είχε μια δυσάρεστη συνάντηση με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν».

Και συνέχισε: «Δε νομίζω ότι πέρασε όλες αυτές τις τρομακτικές λεπτομέρειες που διάβασα στη συνέντευξή της. Αλλά θυμάμαι ότι ήταν πολύ αναστατωμένη. Προς δική μου ντροπή, απλά της εξέφρασα την συμπάθειά μου. Δεν ενήργησα σε όσα μου είπε. Ήταν πριν από πολύ καιρό και δεν ξέρω καν αν θυμάται ότι μου το είπε, αλλά το γεγονός πως είχα αυτή τη συζήτηση μαζί της, με στοιχειώνει πλέον υπό το φως όλων αυτών των αποκαλύψεων. Είναι η μόνη φορά που άκουσα για αυτού του είδους συμπεριφοράς του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν. Αυτό που άκουσα, όπως αποδεικνύεται, ήταν μέρος ενός τρομακτικού σχεδίου. Κάποιες γυναίκες έχουν τραυματιστεί από τότε. Κι όσοι από εμάς δεν ενεργήσαμε γνωρίζοντας έστω και αυτά τα ψήγματα της συμπεριφοράς του – και ειδικά όσοι από εμάς συνεργαστήκαμε με τον Γουαϊνστάιν, θα το κουβαλάμε στη συνείδησή μας».

Κόλιν Φερθ: Ντρέπομαι που δεν μίλησα όταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πήγε να βιάσει συνάδελφό μου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Σοφί Ντιξ ήταν μια επίδοξη ηθοποιός που είχε δουλέψει για την μικρή οθόνη και πίστευε ότι με αυτή την ταινία θα έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο, αν και η «συνάντηση» με τον Γουαϊνστάιν άλλαξε τα σχέδια.
Η πλέον 48χρονη Ντιξ στράφηκε στη συγγραφή σεναρίων μετά το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε ως «το πιο επιζήμιο πράγμα που συνέβη στη ζωή μου».

Μιλώντας στην Guardian, η Σοφί, περιέγραψε πώς προσκλήθηκε από τον Γουαϊνστάιν σε δείπνο και στη συνέχεια στο δωμάτιο του ξενοδοχείου Savoy για να μελετήσουν σκηνές από την ταινία, πέρασε το σοκ της ζωής της, όταν τον αντίκρισε «να στέκεται εκεί και να αυνανίζεται».

Ο Γουαϊνστάιν την «τράβηξε από τα ρούχα» της και την έσπρωξε στο κρεβάτι. Αφού κατάφερε να δραπετεύσει («είμαι ένα μεγάλο και δυνατό κορίτσι»), η Σοφί μίλησε για το περιστατικό σε πολλούς ανθρώπους, προτού αποφασίσει να πάψει να το σκέφτεται.

Κόλιν Φερθ: Ντρέπομαι που δεν μίλησα όταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πήγε να βιάσει συνάδελφό μου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Κόλιν Φερθ: Ντρέπομαι που δεν μίλησα όταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πήγε να βιάσει συνάδελφό μου [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Μιλώντας τώρα για την ιστορίας της, η Σοφί είπε: «Αποφάσισα πως αν έτσι είναι το να είσαι ηθοποιός, δεν το θέλω».

Όπως είπε στην Guardian, όταν βρέθηκαν μόνοι, υπήρξε μια συζήτηση για μασάζ, το οποίο η νεαρή τότε ηθοποιός σκέφτηκε πως ήταν κάτι «αρκετά ακαθόριστο».

Και συνέχισε: «Προτού το καταλάβω, άρχισε να προσπαθεί να μου βγάλει τα ρούχα και να με ρίξει κάτω κι εγώ έλεγα διαρκώς όχι, όχι. Αλλά ήταν πολύ δυνατός. Θυμάμαι που προσπαθούσε να μου βγάλει το παντελόνι αλλά είμαι ένα μεγάλο και δυνατό κορίτσι και... έτρεξα προς το μπάνιο και κλείδωσα την πόρτα. Μετά από λίγο θυμάμαι να ανοίγω την πόρτα και να τον βλέπω ακριβώς μπροστά μου να αυνανίζεται, οπότε έκλεισα γρήγορα την πόρτα και την κλείδωσα. Στη συνέχεια, όταν άκουσα την υπηρεσία δωματίου, άνοιξα την πόρτα και απλά έτρεξα».

Η Ντιξ παραδέχθηκε ότι είχε κάνει ένα «τρομερό λάθος» με το να πάει στο δωμάτιό του, εξηγώντας πως είχε δεχθεί την προσφορά «αφελώς» - εν μέρει επειδή αισθάνθηκε κολακευμένη.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό το περιστατικό «ήταν ότι πιο καταστροφικό συνέβη ποτέ στη ζωή μου». Μετά από αυτό, ο Γουάινσταϊν της τηλεφώνησε την Ημέρα των Χριστουγέννων για να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Οι ισχυρισμοί αυτοί της Ντιξ αποτελούν μια συνέχεια στη χιονοστιβάδα καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών από τον 65χρονο πλέον παραγωγό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόλιν Φερθ Χάρβεϊ Γουινστάιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ