Κάρλα Μπρούνι στο iefimerida: «Είμαι ενθουσιασμένη που έρχομαι στην Ελλάδα» - iefimerida.gr

Κάρλα Μπρούνι στο iefimerida: «Είμαι ενθουσιασμένη που έρχομαι στην Ελλάδα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κάρλα Μπρούνι μοιάζει να θέλει να αφήσει πίσω της την εικόνα της πρώην πρώτης κυρίας της Γαλλίας, και να την αντικαταστήσει, και πάλι, με αυτή της ερμηνεύτριας, της μουσικής δημιουργού. Γι΄αυτό και αποφάσισε να δώσει μια σειρά συναυλιών, εντος και εκτός Ευρώπης.

Στην Αθήνα, που αναμένεται μετά τις 20 Οκτωβρίου, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν θα τη συνοδεύσει ο σύζυγός της. Αν και τα διεθνή μέσα γράφουν ότι μαζί της θα έρθει τελικά και ο Νικολά Σαρκοζί και, πιθανόν, τα παιδιά της, η ίδια δεν αφήνει περιθώριο για πολιτικές κουβέντες. Δεν απαντά και δεν σχολιάζει ούτε όλα όσα έζησε στο πλευρό του γάλλου προέδρου ούτε όσα ακολούθησαν ως την εκλογή του Εμμανυέλ Μακρόν. Προτιμά τα τραγούδια και τις μελωδίες.

Με αφορμή τις δύο συναυλίες που θα δώσει στο Παλλάς, η Κάρλα Μπρούνι απάντησε στις ερωτήσεις του iefimerida για τη μουσική, τη μόδα, την ομορφιά και την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Μεσόγειος παραμένει για εκείνη πηγή έμπνευσης.

Τι σημαίνει για εσάς η μουσική;

«Ο Νίτσε είχε πει κάποτε ότι η ζωή χωρίς τη μουσική θα ήταν ένα λάθος. Το πιστεύω κι εγώ αυτό. Για μένα είναι και ανάγκη και πάθος. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι μουσικών. Ακουγα συγχρόνως τη μητέρα μου και τον πατέρα μου να παίζουν επί ώρες πιάνο από διαφορετικά μέρη του σπιτιού κάθε μέρα. Υποψιάζομαι ότι η αγάπη μου για τη μουσική έρχεται από εκεί _εκεί έχει τις ρίζες της. Ηταν και είναι πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, κάτι σαν τον αέρα που αναπνέω».

Κάρλα Μπρούνι στο iefimerida: «Είμαι ενθουσιασμένη που έρχομαι στην Ελλάδα»  | iefimerida.gr 0

Ποια είναι τα συναισθήματά σας ενόψει των αθηναϊκών συναυλιών σας;

«Είμαι τόσο χαρούμενη που έρχομαι στην Αθήνα γι΄αυτές τις δύο συναυλίες. Αγαπώ την Ελλάδα και δεν έχω ξανατραγουδήσει ενώπιον του ελληνικού κοινού. Κι αυτό είναι κάτι που με ενθουσιάζει».

Για την πρώτη στάση της περιοδείας σας επιλέξατε την Ελλάδα. Τι συμβολίζει για εσάς η χώρα μας;

«Δεν ξέρω τη χώρα σας τόσο καλά. Είχα ερθει μερικές φορές σαν μοντέλο, για δουλειά, και κάποιες λίγες ακόμα για διακοπές, σαν τουρίστρια. Αλλά είμαι βαθύτατη γοητευμένη από την πανέμορφη χώρα σας. Είμαι Ιταλίδα και ως Ιταλίδα μοιράζομαι μαζί σας κοινές ρίζες και την Μεσόγειο, μια θάλασσα που θεωρώ ότι είναι από τις ωραιότερες του κόσμου και αέναη πηγή έμπνευσης και ευτυχίας».

Κάρλα Μπρούνι στο iefimerida: «Είμαι ενθουσιασμένη που έρχομαι στην Ελλάδα»  | iefimerida.gr 1

Υπήρξατε top-model στη χρυσή δεκαετία του ΄90. Πόσο έχει αλλάξει σήμερα ο κόσμος της μόδας; Είναι σήμερα πιο άγριος;

«Πολλά έχουν αλλάξει σήμερα στον χώρο της μόδας και των top-model από τη δεκαετία του ΄90. Αλλά έχουν αλλάξει παντού. Ομολογώ ότι δεν ξέρω αν ο χώρος έχει γίνει πιο άγριος. Από δω που είμαι σήμερα όμως μπορώ να δω ότι έχει γίνει πιο γρήγορος, πιο βιαστικός, όπως κάθε τι γύρω μας».

Κάρλα Μπρούνι στο iefimerida: «Είμαι ενθουσιασμένη που έρχομαι στην Ελλάδα»  | iefimerida.gr 2

Η ομορφιά μπορεί να σώσει τον κόσμο, έγραψε ο Ντοστογιέφσκι. Το πιστεύετε αυτό;

«Η ομορφιά μαζί με τις αισθήσεις και την αρμονία, ναι, ίσως σώσουν τον κόσμο. Αλλά η διαρκής αναζήτηση της ομορφιάς με κάθε μέσο, είναι εξίσου πιθανο να οδηγήσει σε ασθένεια, σε νοσηρότητα»

Από το 1997 η Κάρλα Μπρούνι γράφει και ερμηνεύει τραγούδια. Το 2002 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος. Ακολούθησαν άλλοι τρεις και τώρα ήρθε η σειρά το νέου της άλμπουμ, με τον τίτλο «French Touch», το οποίο και περιλαμβάνει μια συλλογή από διασκευασμένα γνωστά τραγούδια, στα αγγλικά. Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας ξεκινά από την Αθήνα την περιοδεία της, ενώ στη συνέχεια θα εμφανιστεί στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ολλανδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και τη Νότιο Αμερική. Στις δύο αθηναϊκές συναυλίες στο Παλλάς θα τη συνοδεύει τετραμελής ορχήστρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάρλα Μπρούνι Νικολά Σαρκοζί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ