#me too: Ο θρυλικός χρυσός ολυμπιονίκης Βιτάλι Σέρμπο κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη συναθλήτριά του - iefimerida.gr

#me too: Ο θρυλικός χρυσός ολυμπιονίκης Βιτάλι Σέρμπο κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη συναθλήτριά του

Εσπασε τη σιωπή της 27 χρόνια μετά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη της χρυσής πρωταθλήτριας της γυμναστικής Τατιάνα Γκούτσου, ότι έπεσε θύμα βιασμού από συναθλητή της και θρύλο της εποχής, τον Χρυσό ολυμπιονίκη Βιτάλι Σέρμπο.

Η ολυμπιονίκης του 1992, στο ομαδικό και σύνθετο ατομικό, αποφάσισε να αποκαλύψει μέσω social media ότι το 1990 είχε πέσει θύμα βιασμού από τον Σέρμπο, κάτι που τόσα χρόνια δεν είχε ομολογήσει ποτέ.

#me too: Ο θρυλικός χρυσός ολυμπιονίκης Βιτάλι Σέρμπο κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη συναθλήτριά του | iefimerida.gr 0

φωτογραφία: APImages

Σήμερα, 27 χρόνια μετά και αφού το σκάνδαλο Γουάινσταϊν που συγκλονίζει τον κόσμο της σόου μπιζ πήρε διαστάσεις και έδωσε έναυσμα σε γυναίκες να μιλήσουν, μέσα από το κίνημα #me too, η Τατιάνα Γκούτσου, σπάει τη σιωπή της.

Μιλά, τόσο για τα όσα αποτρόπαια βίωσε, αλλά και για τη σιωπή συναθλητών της, που δεν την στήριξαν.

Το μήνυμα της αθλήτριας Τατιάνα Γκούτσου στο διαδίκτυο:

«Εγώ, γενναία μετά από 27 χρόνια

Τατιάνα Τοπόροβα, που νόμιζα ότι ήσουν φίλη και συμπαίκτρια στην εθνική ομάδα της ΕΣΣΔ, σε ευχαριστώ που δεν ήσουν γενναία για μένα, όταν σε χρειάστηκα περισσότερο να σταθείς, να σταθείς για μένα και να παλέψεις για τα δικαιώματα των γυναικών απέναντι σε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη. Το όχι σημαίνει όχι. Ήσουν εκεί, άκουσες τα πάντα, ποτέ δεν όρθωσες ανάστημα για να με προστατεύσεις...

Ρουστάμ Σαρίποβ, σε ευχαριστώ που ήσουν καταπληκτικός φίλος για τον φίλο σου και να μην προστατεύσεις εμένα, ένα μικρό κορίτσι 15 ετών. Ο οποίος με βίασε στη Στουτγκάρδη της Δυτικής Γερμανίας το 1991

Βιτάλι Σέρμπο, τέρας που με κράτησε στη δική μου φυλακή, να φοβάμαι τόσα χρόνια. Ξέρω ότι θα προσπαθήσεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, αλλά οι λεπτομέρειές μου είναι πιο ισχυρές από τα δικά σου λόγια. Είμαι πιο δυνατή από ποτέ. Δεν μπορείς να με διαλύσεις πια.

Αυτή είναι η παραμυθένια ιστορία μου. Επιβίωσα και θα στηρίξω όποιον εκεί έξω φοβάται να μιλήσει. Θα προσπαθήσω να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και να βοηθήσω τους άλλους.

Σε ευχαριστώ Τζίνα Τέι».

#me too: Ο θρυλικός χρυσός ολυμπιονίκης Βιτάλι Σέρμπο κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη συναθλήτριά του | iefimerida.gr 1
#me too: Ο θρυλικός χρυσός ολυμπιονίκης Βιτάλι Σέρμπο κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη συναθλήτριά του | iefimerida.gr 2

Προς το παρόν, ο Βιτάλι Σέρμπο, δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τατιάνα Σερμπό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ