Νεμούτα Ηλείας: 53χρονος εθελοντής τραυματίστηκε στο πύρινο μέτωπο - iefimerida.gr

Νεμούτα Ηλείας: 53χρονος εθελοντής τραυματίστηκε στο πύρινο μέτωπο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ilialive.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο νοσοκομείο Πύργου και στη συνέχεια στο «Θριάσιο» μεταφέρθηκε ένας 53χρονος που τραυματίστηκε αργά χθες το βράδυ στο μέτωπο της φωτιάς, στην περιοχή Νεμούτα της Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο άντρας θέλησε να βοηθήσει τους πυροσβέστες στο έργο τους, αλλά γλίστρησε και έπεσε μέσα σε χαράδρα όπου η φωτιά ήταν σε εξέλιξη.

Άμεσα άρχισαν κάτοικοι και πυροσβέστες να του φωνάζουν και να τον αναζητούν. Όμως εκείνος δεν αποκρινόταν. Κάτοικοι προσπάθησαν να τον καλέσουν στο κινήτό του και όταν τελικά κατάφεραν να βγάλουν γραμμή, τον άκουσαν να τους φωνάζει «βοήθεια σώστε με». Ο 53χρονος γνώστης της περιοχής, από το σημείο που έπεσε στη χαράδρα σύρθηκε προς το νερό της ρεματιάς, γλιτώνοντας από βέβαιο θάνατο. Ενημέρωσε την Πυροσβεστική που ακριβώς βρισκόταν και με επιχείρηση του πεζοπόρου τμήματος των Πυροσβεστών, εντοπίστηκε με σοβαρά εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια και την κοιλιακή χώρα, ενώ είχε και κατάγματα από την πτώση. Με ασθενοφόρο και συνοδεία της αστυνομίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου και στη συνέχεια στο «Θριάσιο» όπου υπάρχει ειδική μονάδα αντιμετώπισης εγκαυμάτων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις έξι το απόγευμα από σε περιοχή κοντά στον ποταμό Ερύμανθο, μέσα στο πλούσιο πευκοδάσος της Νεμούτας. Ερευνάται αν η φωτιά προέκυψε μετά από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών ή πρόκειται για εμπρησμό εκ προθέσεως. Λόγω του δάσους επεκτάθηκε γρήγορα και άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την ενημέρωση που υπήρχε από τα πυροφυλάκια, ζήτησε την συνδρομή των εναέριων μέσων. Δύο Canadair επιχείρησαν έως το τελευταίο φως της ημέρας και περίπου για μια ώρα. Όμως δεν κατέστη δυνατό να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς και οι επίγειες δυνάμεις, έδωσαν τις επόμενες ώρες μάχη, προκειμένου να μην απειλήσει ευθέως το χωριό της Νεμούτας, καθώς το μέτωπο εκτεινόταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον οικισμό. Έως την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ, η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτη.

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν αρχικά 20 πυροσβέστες και 8 οχήματα, ενώ δυνάμεις έφτασαν από την Αρκαδία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης τέθηκαν ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου και νομού Γιάννης Πετρούτσος και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Κώστας Κυριακόπουλος. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Σημαντική ήταν η βοήθεια της Π.Ε. Ηλείας και του δήμου Αρχ. Ολυμπίας. Η πρώτη με μηχανήματα για τη διάνοιξη ζωνών και υδροφόρες και ο δεύτερος με πυροσβεστικά οχήματα και την έμπειρη ομάδα Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια ώρα ξέσπασε και άλλη πυρκαγιά στο Κακοτάρι, η οποία αντιμετωπίστηκε σχετικά άμεσα.

Πηγή: ilialive.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηλεία φωτιά Νεμούτα 53χρονος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ