Πέντε μέρες νηστεία τον μήνα επιβραδύνουν τη γήρανση - iefimerida.gr

Πέντε μέρες νηστεία τον μήνα επιβραδύνουν τη γήρανση

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Φάτε λίγο λιγότερο! Τουλάχιστον αυτό δείχνει μια νέα μελέτη, η οποία αποκάλυψε ότι αν υιοθετήσουμε μια διατροφή που μιμείται τη νηστεία θα επιβραδύνουμε τη γήρανση.

Ο δραστικός περιορισμός των θερμίδων είναι γνωστό ότι παρατείνει τη ζωή πολλών πειραματόζωων, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να συμμορφωθούν με μια τέτοια ακραία δίαιτα. Μια καλή λύση θα ήταν η νηστεία για πέντε μέρες κάθε μήνα, η οποία προκύπτει από δοκιμές σε ποντίκια και εθελοντές.

Αν κάνουμε δηλαδή μια δίαιτα που θα διαρκέσει 5 ημέρες τον μήνα και η οποία θα μιμείται την νηστεία, μπορεί ενδεχομένως σύμφωνα με έρευνες να επιβραδύνει τη γήρανση, να προσθέσει χρόνια στη ζωή, να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και καρκίνου και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό.

Διαβάστε τα οφέλη της πενθήμερης νηστείας κάθε μήνα στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νηστεία δίαιτα γήρανση έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ