Οι πέρλες επέστρεψαν! Το αγαπημένο αξεσουάρ της γιαγιάς σου είναι και πάλι στη μόδα - iefimerida.gr

Οι πέρλες επέστρεψαν! Το αγαπημένο αξεσουάρ της γιαγιάς σου είναι και πάλι στη μόδα

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρες που έχεις βάλει τα σκουλαρίκια με τις πέρλες, γιατί είναι και πάλι στη μόδα. Ναι, αυτό το αγαπημένο αξεσουάρ της γιαγιάς σου έκανε come back!

Από την αρχαιότητα μέχρι πρόσφατα τα μαργαριτάρια ήταν το απόλυτο σύμβολο του πλούτου και της δύναμης. Αφότου όμως κατέστη δυνατή η καλλιέργεια των όστρακων και η παραγωγή μαργαριταριών σε μεγάλη κλίμακα, η τιμή τους έπεσε και η κατοχή τους έπαψε να είναι προνόμιο των λίγων. Ομως στο μυαλό των ανθρώπων τα μαργαριτάρια παρέμειναν συνδεδεμένα με την εξουσία και την ισχύ.

Αυτός ίσως είναι ο λόγος που τα γυναικεία πρόσωπα που θέλουν να τα συνδέει ο κόσμος με την σημαίνουσα θέση τους στην κοινωνία, επιλέγουν να εμφανίζονται με μαργαριταρένια κοσμήματα, γιατί πιθανότατα θεωρούν πως αυτά τονίζουν την εξουσία και την ισχύ τους (βλέπε Κριστίν Λαγκάρντ, Ανγκελα Μέρκελ, Μισέλ Ομπάμα κτλ).

Διαβάστε για τα σκουλαρίκια με πέρλες που ήρθαν ξανά στη μόδα στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πέρλες σκουλαρίκια μόδα μαργαριτάρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ