Επίσχεση εργασίας από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή - iefimerida.gr

Επίσχεση εργασίας από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επίσχεση εργασίας απαντούν οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, την οποία έχουν προκηρύξει για την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλομένων.

Σημειώνεται πως την ημέρα εκείνη οι γιατροί θα απέχουν από τη διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ ενώ όσοι ασφαλισμένοι χρειαστούν ιατρική πράξη θα αναγκαστούν να πληρώσουν από ιδιωτικά χρήματα και στη συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σημεινει ότι «δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές γιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαίου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση».

Παράλληλα, ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών -από το 2010- μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους δεν έχει προχωρήσει.

«Οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους γιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις» υποστηρίζουν.

Τέλος, σημειώνουν ότι ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης-εξέτασης στα δεκαπέντε λεπτά πραγματοποιείται με εντελώς «αυθαίρετα» κριτήρια ενώ αποτελεί το ελάχιστο παράδειγμα του «παραλογισμού» των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EOΠΥΥ επίσχεση εργασίας γιατροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ